EN UNA GRANJA DEL REGNE UNIT

Descoberta una cova dels templers amagada en un cau de conills

El santuari subterrani, que usaven fa més de 700 anys els devots de l'orde religiós medieval, s'ha conservat intacte

Un cau de conills amagava un santuari templer de més de 700 anys. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Aquesta vegada el cau del conill no conduïa al 'País de les meravelles' de l'Alicia de Lewis Carroll. La conillera descoberta en una granja del Regne Unit, concretament a Shropshire (al centre d'Anglaterra), ha desvelat un paisatge fascinant ocult a només un metre sota terra. L'orifici que es veu en una espècie de turó envoltat de malesa i molsa porta directament a un intricat laberint de passatges que es desdoblen en coves excavades a la roca fa més de 700 anys per cavallers de l'orde del Temple.

La gruta, que s'ha conservat intacta, condueix a coves, també en perfecte estat, que van ser utilitzades per portar a terme "rituals de màgia negra", ha observat Historic England, organisme que s'encarrega de la conservació de llocs històrics anglesos.

D'INQUILINES, UNES ARANYES

Notícies relacionades

Les imatges de les coves, tallades en pedra arenisca, són del fotògraf Michael Scott, que es va acostar al lloc després de veure un vídeo sobre la troballa a internet. "És com un temple subterrani. Està en complet silenci. Hi havia unes quantes aranyes", explica. 

A dins, les coves estan disposades imitant l'església circular del Sant Sepulcre de Jerusalem. De moment, el lloc no està obert al públic.