ALERTA FÚCSIA

Aigua rosa al Canadà

Una reacció química fa que les aixetes dels habitants d'Onoway treguin líquid fluorescent

agua-rosa-mejor-vishal-agrawal

agua-rosa-mejor-vishal-agrawal

1
Es llegeix en minuts

Onoway, una localitat de menys de 1.000 habitants a l'oest del Canadà, l'aigua corrent s'ha tenyit aquest dimecres de color rosa. A vegades, passa que l'aigua de l'aixeta o de la dutxa té un color més blanquinós o més marró, o bé per alguna tempesta, o bé pels productes que s'utilitzen per eliminar residus de l'aigua. El que és del tot inusual és que surti de color rosa fluorescent. Per aquest motiu, els veïns d'aquest petit poble canadenc s'han quedat totalment impactats quan han vist que l'aigua de casa era de color fúcsia

Notícies relacionades

Segons ha explicat l'alcalde de la localitat, Dale Krasnow, la causa del succés ha sigut la fuita d'una substància química a la planta de tractament del lloc. Sembla que aquesta substància es va colar en una reserva per un error en el funcionament d'una vàlvula, que no es va tancar adequadament.

El color tan llampant es deu a una reacció del permanganat de potassi, que s'utilitza per retirar el ferro i el sulfur d'hidrogen de l'aigua. Malgrat això, aquest fet no ha suposat cap risc per als habitants de la zona. Krasnow ha anunciat que el dipòsit ha sigut drenat i que els residents no han estat mai en perill. No obstant, els habitants d'Onoway s'han queixat per la falta d'informació, ja que no han pogut entendre la causa de l'anomalia fins al matí següent que es produís, quan l'anomalia ja s'havia solucionat.