CONTRA LA BRETXA DE GÈNERE

La 'nena sense por' davant el toro de Wall Street, poderosa imatge del Dia de la Dona

La petita estàtua que planta cara a les desigualtats entre homes i dones s'ha viralitzat a les xarxes

 

  / BRENDAN MCDERMID (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts

L'emblemàtic toro de Wall Street d'Arturo Di Modica té des d'aquest dimarts una nova companyia: la figura en bronze d'una nena que, en actitud desafiadora, recorda als inversors la necessitat d'augmentar el nombre de dones en la direcció  de les empreses. Per arrodonir la història, la nena valenta és obra d'una artista, Kristen Visbal.

L'estàtua, instal·lada en la vigília del Dia de la Dona, és una iniciativa de State Street Global Advisors, una gran firma d'inversions nord-americana decidida a cridar l'atenció sobre la bretxa de gènere en el món dels negocis.

Situada als voltants de la Borsa de Nova York, davant el popular toro que simbolitza la força del mercat i al qual mira sense por, la figura de la nena busca representar el futur i el paper clau que la dona hi ha de tenir, segons la companyia.

Als seus peus, una petita placa assenyala en anglès: "Coneix el poder de les dones en el liderat. Ella marca una diferència".

DE FORMA INDEFINIDA

L'estàtua va ser instal·lada sense previ avís de matinada i, com el famós toro -col·locat per sorpresa i sense permisos per un artista el 1989-, aspira a quedar-s'hi de forma indefinida.

Per ara, la batejada com a 'nena sense por', que està corrent com la pólvora per les xarxes socials, estarà al principi del carrer de Broadway durant almenys una setmana, encara que els seus responsables ja treballen perquè s'hi pugui quedar per molt més temps.

NOVA POSTAL NOVAIORQUESA

Fins i tot sota una pluja persistent, nombrosos turistes ja començaven a afegir la nova estàtua a les seves postals al costat del 'Charging bull' i expressaven el seu suport al missatge que porta.

"Que simbolitzin en un lloc tan emblemàtic els drets de la dona treballadora sempre és bo", explica Gema Alarcón, una turista espanyola.

Alguns habituals de la zona també defensaven la instal·lació i subratllaven l'encert del lloc: "Molta gent venera aquest toro i, al mateix temps, veuran la petita estàtua de la nena representant la igualtat", apuntava Aldo, un enginyer que treballa a l'àrea de Wall Street.

"És bo. Un recordatori que les dones poden ser tan bones com els homes", ha dit.

OBRA DE L'ESCULTORA KRISTEN VISBAL

La peça és obra de l'escultora Kristen Visbal, que es va inspirar en la filla de 7 anys d'una amiga i en una nena llatina de 9, segons ha relatat en una entrevista amb 'The Wall Street Journal'.

Notícies relacionades

"Wall Street és un ambient tradicionalment masculí i (l'estàtua) diu 'eh, estem aquí", va dir Visbal, que va confiar que totes les dones es puguin sentir identificades amb ella.

Segons l'ONU, només el 50% de les dones en edat de treballar són part de la població activa en el món, davant un 76% dels homes, mentre que la dona assumeix 2,5 vegades més feina no remunerada que l'home.