RODAMON DE 'GUINNESS'

Cassie De Pecol, la primera dona que ha viatjat a tots els països del món

La jove de Connecticut també és la primera persona que ho aconsegueix en un temps rècord: 196 nacions sobiranes en 18 mesos i 26 dies

expedition196

expedition196

2
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de convertir-se en la primera dona a trepitjar toooots els països sobirans de la Terra i de ser, a més, la primera persona a fer-ho més ràpid que ningú -el 'Guinness World Records' ho validarà en les pròximes setmanes-, Cassie De Pecol no té clar si es podrà acostumar a un horari de nou a cinc. Després de visitar 196 nacions sobiranes en 18 mesos i 26 dies, aquesta noia de 27 anys de Connecticut assegura que només li queda una espineta clavada: l'Antàrtida. Tècnicament no és una nació sobirana. Ja no entrarà per al rècord, però a finals d'aquest mes s'embarcarà cap al continent gelat en la Quark Expeditions. El mono del rodamon és molt fort. Després d'aquest pròxim viatge, un parèntesi en forma de llibre documental per a l'International Institute of Peace Through Tourism (Institut Internacional de la Pau a través del Turisme, organisme dependent de l'ONU). El seu periple, a més de fer delir molta gent, ha servit per recollir mostres d'aigua per tot el planeta per a Adventurers and Scientists for Conservation.

Abans que De Pecol, el rècord el tenia el ciutadà de Michigan Yili Liu, que va visitar totes les nacions del planeta en tres anys, tres mesos i sis dies el 2010.

EXPEDITION 196

Tota aquesta bogeria, anomenada Expedition 196, va començar quan De Pecol, especialitzada en estudis ambientals, tenia 23 anys. "No estava contenta per com m'anava la vida. Em dedicava a feines esporàdiques, però sense passió. A això s'hi va unir l'ansietat que no saps mai quant temps et queda. Tot plegat em va animar a fer un pas endavant amb molta fe". Així doncs, va començar a planificar el viatge i a recaptar diners. En un any i mig va sumar 10.000 dòlars fent de cangur. No era gaire, així que va buscar patrocinadors (fins a aconseguir els 200.000 que ha invertit en la seva volta al món).

Entre les empreses que l'han ajudat a aconseguir el seu objectiu hi ha AIG, Avianca i Air New Zealand, entre altres. De Pecol també ha comptat amb el suport de personalitats, com Ranulph Fiennes, llegendari explorador, o Paul Bieberstein, guionista, actor i productor de televisió.

La noia, que als 21 anys ja havia testat els seus gens aventurers per Europa en un viatge que va durar dos anys i durant el qual va estar treballant en hotels per pagar-se l'estada, va posar en marxa el seu projecte més ambiciós el juliol del 2015. 

TROBADA AMB EL REI

En aquests mesos en què ha anat alimentant el seu blog personal, també s'ha reunit amb mandataris de 50 països, ha fet xerrades a estudiants sobre sostenibilitat i medi ambient i ha plantat mig centenar d'arbres... I això que la seva estada a cada país ha sigut més aviat "breu", al seu parer, de 2 a 5 dies. L'abril del 2015 va ser a Madrid i es va fotografiar amb Felip VI, durant la celebració del World Travel and Tourism Council.

ELS DESAFIAMENTS MÉS GRANS

Notícies relacionades

Un dels principals desafiaments del viatge va ser entrar a Corea del Nord. El visat per a una nord-americana era molt car, 1.000 dòlars per tres dies. Al final, va entrar amb uns turistes xinesos pagant-ne només 300, segons ha explicat a la CNN. Trepitjar territori libi o sirià també va ser complicat, ho va fer encomanant-se a contactes de Facebook. 

ÀLBUM DE FOTOS ESPECTACULAR

L'àlbum de fotos del viatge de De Pecol (al complet al seu compte d'Instagram) és realment impressionant. Les platges de Venice (Los Angeles), Angkor Wat (Cambodja), Bali, El Nido de Palawan (Filipines)...