Barron Trump, 'el petit Donald'

Melania Trump ha definit el seu fill de 10 anys com un nen "decidit, especial, intel·ligent i independent"

Als 5 anys volia ser com el seu pare, "home de negocis i golfista"

FILE - In this Nov. 9, 2016 file photo, President-elect Donald Trump, left, arrives to speak at an election night rally with his son Barron and wife Melania, in New York. Trump says he will move to the White House but his wife and young son will follow him at the end of the school year. On Sunday, Nov. 20, Trump spoke to reporters gathered at his golf club in Bedminster, N.J., during a day of private meetings with potential administration officials. (AP Photo/Evan Vucci, File)

FILE - In this Nov. 9, 2016 file photo, President-elect Donald Trump, left, arrives to speak at an election night rally with his son Barron and wife Melania, in New York. Trump says he will move to the White House but his wife and young son will follow him at the end of the school year. On Sunday, Nov. 20, Trump spoke to reporters gathered at his golf club in Bedminster, N.J., during a day of private meetings with potential administration officials. (AP Photo/Evan Vucci, File) / Evan Vucci (AP)

3
Es llegeix en minuts
IDOYA NOAIN / NOVA YORK

Barron Trump no li agraden els llençols amb dibuixos, sinó llisos i blancs. Tampoc és gaire fan de posar-se pantalons de xandall i no li desagrada ni una americana ni una corbata, encara que no se les posa diàriament. Li agrada jugar a golf i també construir, destruir i construir una cosa nova amb els seus jocs de peces magnètiques o de Lego. I té una planta per a ell sol a la torre Trump.

    

Tot sona a una versió en miniatura de Donald Trump i alguna cosa d’això hi ha. Perquè tots els detalls esmentats els ha donat en entrevistes en els últims anys la seva mare, Melania Trump. I és ella qui, en almenys dues ocasions, ha definit el cinquè dels fills del president dels EUA, l’únic nascut del matrimoni del magnat i l’exmodel, com el 'petit Donald'. «Als 5 anys volia ser com el seu pare, home  de negocis i golfista», va dir en una conversa amb 'Parenting.com'.

COMENTARIS CRUELS

Ara, amb l’atenció mediàtica disparada pel retorn d’un nen mascle a la Casa Blanca (l’últim va ser John John Kennedy) i amb els acudits o comentaris cruels sobre Barron circulant com la pólvora a les xarxes socials (encara que no sense conseqüències), Melania Trump és molt més ferotge en la protecció del seu fill, que el 20 de març vinent complirà 11 anys. Però va ser ella qui va obrir fa temps una finestra a la vida del nen.

  

 En l’entrevista citada, el va definir com algú «molt decidit, molt especial i intel·ligent, independent, amb opinions, que sap el que vol». I va explicar que el nen té la seva pròpia planta a la torre Trump. I també va parlar de com és la seva relació. «Escolto el que diu, el que el preocupa, el que l’entusiasma i després puc guiar-lo i donar-li suport. No imposo els meus pensaments o el que m’agrada o no. Vull que creixi sent ell mateix. És important donar espai a un nen perquè cometi errors i aprengui. Els errors construeixen ales perquè més endavant puguin volar i independitzar-se».

    

Encara que Barron passa «temps de qualitat» amb el seu pare, és Melania Trump qui li fa l’esmorzar, el porta a l’escola, el recull, li prepara el menjar, passa la tarda amb ell i el porta a les classes de tennis o a altres activitats. I si era així fa uns anys, ara ho serà més, amb Donald Trump instal·lat a la Casa Blanca i Barron i la seva mare a Nova York, on es quedaran almenys fins que acabi el curs escolar en  un centre novaiorquès on la matrícula costa 42.000 euros a l’any. Ara agents del servei secret i de la policia de Nova York els escorten fins al col·legi. I l’atenció ha començat a donar-los maldecaps.

    

Fa uns mesos, Melania Trump va amenaçar amb una demanda per un vídeo de Youtube on s’insinuava que Barron era autista. I no ha sigut només ella qui ha intentat frenar les mofes que s’han prodigat a internet. En defensa de Barron ha sortit, entre altres persones, Monica Lewinsky. I Chelsea Clinton, que va arribar a la Casa Blanca amb 12 anys i també va experimentar les burles. «Barron Trump es mereix l’oportunitat de tots els nens de ser nen», ha escrit Chelsea.

Notícies relacionades

  

 Però la filla de Hillary Clinton, que ja té dos fills, va llançar un dard a l’home que va derrotar la seva mare: «Defensar tots els nens també significa oposar-se a les polítiques del president que els fan mal».