EN IPHONE I ANDROID

Whatsapp permet ara enviar missatges (en diferit) quan no hi hagi connexió a internet

L'última actualització de l''app' també millora la gestió de l'emmagatzematge i eleva a 30 les fotos i vídeos que es poden compartir alhora

whatsappweb

whatsappweb

1
Es llegeix en minuts

A partir d'ara tant hi farà que siguem en un túnel sense cobertura o en un avió sense 'wi-fi': podrem enviar missatges de Whatsapp sense connexió a internet. És una de les novetats més destacades de l'última actualització de l'aplicació mòbil de missatgeria instantània, publicada avui, vàlida tant per a la versió iOS (iPhone) com Android.

En sentit estricte, el que l'usuari podrà fer encara que no tingui ni servei de dades ni accés a una xarxa 'wi-fi' és "pitjar el botó d'enviar missatge", aclareix Whatsapp. El destinatari, però, no els rebrà fins que el telèfon des del qual s'envien els missatges torni a tenir connexió a internet. Mentrestant, els missatges quedaran en una cua d'espera.

Encara que l'enviament no es faci efectiu, la nova funcionalitat de l''app' propietat de Facebook serà útil per als que volen avançar feina mentre no tenen connexió, i així, quan arribin a un lloc amb internet els missatges s'enviaran automàticament.

FINS A 30 FOTOS I VÍDEOS ALHORA

Una altra de les novetats de Whatsapp és la possibilitat d'enviar fins a 30 fotos o vídeos alhora. Fins ara el límit estava en un màxim de 10 arxius, de manera que si se'n volien compartir més calia enviar diversos missatges.

Per últim, l''app' també ha millorat la gestió d'emmagatzematge, ja que a partir d'ara és possible saber quan espai ocupa cadascuna de les converses, i dins d'aquestes, quants missatges de text hi ha i quants MB pesen les fotos, els vídeos, els missatges de veu i altres documents. Abans l'usuari només podia saber quant ocupava l''app' en total, però no diferenciar entre converses.

Notícies relacionades

Aquesta última funció servirà a l'hora de 'netejar' el mòbil, quan quedi poca memòria, o per saber quines converses acaparen més megues.

Els usuaris d'Android van poder accedir a una versió beta de l'última actualització de Whatsapp a principis de gener.