LA 'LLEI MORDASSA'

El fiscal demana 2 anys i 6 mesos a una noia per fer acudits a Twitter amb Carrero Blanco

La resolució assenyala Cassandra, de 21 anys, per "greus missatges d'enaltiment al terrorisme" i l'acusa d'un "delicte d'humiliació a les víctimes del terrorisme"

cassandra

cassandra

2
Es llegeix en minuts

Gairebé 50.000 tuits ha tingut en les últimes hores a la xarxa social de l'ocellet Luis Carrero Blanco. El que va ser president del Govern durant els últims anys de la dictadura franquista és tendència a Twitter 43 anys després de la seva mort, en un atemptat perpetrat per la banda terrorista ETA. El motiu no és altre que el missatge que ha publicat la tuitera @kira_95.

Cassandra -"Radical feminista. Noia transgènere. Voluntària", de 21 anys i estudiant d'Història a Múrcia-, va rebre el 4 de gener un telegrama perquè anés immediatament al Jutjat central d'Instrucció número 5 de Múrcia. "Va arribar una carta certificada a casa meva perquè anés immediatament al jutjat on tenia una resolució del fiscal que m'acusava d'humiliació a les víctimes del terrorisme, concretament al general franquista Carrero Blanco", ha explicat la noia al diari 'Público'. El fiscal demana a Cassandra, amb més de 5.800 seguidors a Twitter, "dos anys i 6 mesos de presó, més 3 anys de llibertat vigilada per fer acudits" sobre el que va ser mà dreta de Francisco Franco.

El text del seu missatge va acompanyat de dues fotos de folis que recullen els "acudits" pels quals ara pot ser processada (datats entre el 2013 i el 2016). En un d'ells, del 20 de desembre del 2013, escriu: "A tres metres sobre el cel. Producció: ETA films. Director: Argala. Protagonista: Carrero Blanco. Gènere: Carrera espacial". Un altre missatge: "Kissinger li va regalar a Carrero Blanco un tros de la lluna, ETA li va pagar el viatge", i en un altre: "Feliç 20 de desembre" (acompanyat aquest últim text amb fotos de l'atemptat)

"ACUDITS D'UN DICTADOR"

Notícies relacionades

"Només això. Acudits d'un dictador", ha escrit Cassandra en el seu missatge de denúncia que ràpidament s'ha viralitzat i que ha despertat la solidaritat, entre molts altres, del diputat d'ERC de Catalunya Gabriel Rufián, i de la revista 'Mongolia':

CONTRA LA 'LLEI MORDASSA'

Altres tuiters menys coneguts també han recolzat la jove penjant acudits sobre Carrero Blanco, i carregant contra la 'llei Mordassa':