SUSPENS EN HISTÒRIA

Dos concursants d''¡Ahora caigo!' salten a la fama per la seva ignorància sobre la guerra civil

Twitter s'acarnissa amb la ignorància dels joves, que ni amb 10 pistes van resoldre la prova sobre aquest episodi crucial d'Espanya

historiamal

historiamal

3
Es llegeix en minuts

Els nervis, les càmeres, el públic en plató i l'audiència del programa '¡Ahora caigo!' (Antena 3) segurament els van jugar una mala passada. Però potser, també, és que no portaven ben apresa la lliçó. La lliçó d'història d'Espanya, per ser més exactes. El 5 de gener dos joves concursants, Nacho i Álex, van protagonitzar un dels moments més vergonyosos de la tele. Havien d'endevinar el tema de la prova: 'La guerra civil espanyola', i, cada cinc segons, el presentador, Arturo Valls, anava donant una pista. "Va passar al segle XX". Res. "Conflicte social, polític i bèl·lic". Tampoc. "La Pasionaria". Menys. "Va inspirar el 'Guernica' de Picasso". Silenci. "Hi va haver un aixecament". ???... 

I així fins a ¡10 pistes!.

Arturo Valls no s'ho podia creure, i va intentar dissimilar la seva sorpresa amb una frase a la qual sol recórrer en el programa: "Esteu més perduts que un pet en un jacuzzi". Intentava treure-li ferro.

Increïblement, els concursants van arribar a contestar MALAMENT que "un conflicte social, bèl·lic i polític; que va passar al segle XX, relacionat amb 'La Pasionaria' i que va donar pas a una dictadura" eren esdeveniments com el 23-F o la democràcia. La gent del públic es posava les mans al cap.

FESTIVAL DE L'HUMOR A LES XARXES

El fracàs d'aquests dos concursants va fer cremar les xarxes amb multitud de comentaris i vídeos com el que va publicar la pàgina Spanish Revolution, que ja han vist gairebé dos milions de persones i que ha sigut compartit més de 25.000 vegades.

ACUSACIONS DE "TONGO"

El programa '¡Ahora caigo!' ha tornat a ser tendència a Twitter acusat de "tongo". Ha sigut per l'edició especial d'aquesta setmana amb concursants que ja s'havien emportat el gran premi de 100.000 euros. Jesús, que aspirava a tornar a guanyar el premi gros jugant al centre, estava ja en l'última ronda. La resposta a la pregunta de Valls era el nom de l'actriu Whoopi Goldberg.

Jesús dubtava amb el cognom de la protagonista de 'Sister Act', però va contestar en l'últim moment. Valls i el plató van començar a aplaudir. Però, de sobte, el mateix Valls es va fer enrere i va dubtar si realment la resposta havia entrat en el crono. El concursant va demanar que es revisés la cinta i el temps. I, sí, havia entrat. Però llavors Valls va dir que la pronunciació no havia sigut la correcta. "¡Atenció! ¡Atenció! ¡Que fort, tio! Perquè està en temps però, com heu sentit, has dit Whoopi Woldberg (en lloc de Goldberg) amb la qual la resposta és incorrecta. ¡Oh!"

Notícies relacionades

Twitter no s'ho creia aquest dimarts. "Tongo" i "injustícia" han sigut les paraules més repetides aquest dilluns amb l'etiqueta del programa d'Antena 3:

Per la seva part, Antena 3 ha evitat aprofundir en la polèmica amb aquest tuit: