D'INSPIRACIÓ SIMPSONIANA

Furor per l''eccehomo' del Canadà

El cas de Borja estableix precedent: ara també és notícia una església d'Ontario per la polèmica restauració del cap d'un nen Jesús

 

  / TWITTER

1
Es llegeix en minuts
Laura Estirado
Laura Estirado

Periodista

Especialista en Gent, Reialesa, Moda, Tendències, Estil y Xarxes

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'ombra de l'eccehomo de Borja és allargada i sembla haver arribat fins al Canadà. Allà -i a tot el món- està causant sensació la curiosa restauració d'un nen Jesús que acompanya la Mare de Déu en una església catòlica de Sudbury, d'Ontario. Uns vàndals van trencar el cap del nen Jesús l'octubre de l'any passat (no era la primera vegada que la imatge patia desperfectes). Fins que una artista local, Heather Wise, es va proposar per reparar el dany. "Veure-la així va ferir els meus sentiments i, com que sóc artista, ho vaig voler solucionar", explica al diari local Sudbury.com.

RÈPLICA DE MAGGIE

I, sense perdre ni un minut, va esculpir en argila el cap d'un nen Jesús que sembla la germana petita dels Simpson, Maggie.

Arran de les burles que ha rebut el cap de fang, aquesta no serà l'escultura definitiva. Wise, que va estudiar Belles Arts a l'escola Cambrian, s'ha posat en contacte amb una empresa de làpides perquè l'ajudin a arreglar el desperfecte i a substituir el cap d'argila per un de pedra (com Déu mana).

L'ESGLÉSIA S'HA ESTALVIAT 7.000 EUROS

La senyora assegura a la premsa que és "tot un honor" reparar el dany escultòric, i el rector, Lajeunesse, assegura que "està agraït" perquè l'efígie de Wise li va estalviar els gairebé 7.000 euros que hauria costat reparar la destrossa.

La història recorda el cas de l'eccehomo' de Borja, quan l'estiu del 2012 una àvia del lloc, Cecilia Giménez (a sota, a la foto), es va posar a restaurar pel seu compte un fresc de l'església del Santuari de la Misericòrdia d'aquell poble de Saragossa perquè estava en mal estat per la humitat del temple. El resultat va deixar perplex el món sencer.

Notícies relacionades

 

Aquestes són algunes de les reaccions més gracioses a Twitter al nou cas d'eccehomo: 

Temes:

Canadà