HI PARTICIPEN MÉS DE 4.000 ATLETES

Google s'apunta a la celebració dels Jocs Paralímpics 2016

El que va començar com una reunió de veterans britànics de la segona guerra mundial arriba a Rio de Janeiro a la seva 15a edició

doodle2

doodle2

1
Es llegeix en minuts

Google s'apunta a la celebració dels Jocs Paralímpics 2016 que des d'aquest dimecres, 7 de setembre, fins al diumenge 18, es desenvoluparan a Rio de Janeiro, just un mes després d'acollir els primers Jocs Olímpics de la història de Sud-amèrica. Avui, el mític estadi del Maracanà rebrà la cerimònia de més de dues hores de durada. 

Tal com es va fer a l'agost amb els 'doodles' dels FrutiJocs, que reivindicaven l'esport i la vida sana, ara el buscador destaca les increïbles gestes de què són capaços atletes invidents i amb discapacitats físiques (en disciplines com l'halterofília, la natació, el futbol o el vòlei).

DES DEL 1948

La 15a cita paralímpica va començar com una petita reunió de veterans britànics de la segona guerra mundial el 1948 i ha anat creixent fins a convertir-se en l'esdeveniment esportiu més gran per a persones amb discapacitats físiques. 

Notícies relacionades

A Rio s'han programat 534 competicions, dividides en 23 modalitats, en què 4.022 atletes de 160 països buscaran l'or.

La delegació espanyola, que participarà en 15 de les 22 disciplines, està formada per 201 representants (entre els quals hi ha guies i metges). Els esportistes espanyols van aconseguir als Jocs de Londres del 2012 un total de 42 medalles.