EMOCIÓ A LA XARXA

El gest d'un esportista amb un nen autista commou la xarxa

La mare de l'estudiant ha agraït al futbolista la seva actitud amb un emocionant text a Facebook

Travis Rudolph dina amb Bo Paske al menjador del Montford Middle School, Tallahassee (Florida). 

Travis Rudolph dina amb Bo Paske al menjador del Montford Middle School, Tallahassee (Florida).  / AP / MICHAEL HALLIGAN

3
Es llegeix en minuts
JOAN GUILLÉN GARFIAS / BARCELONA

La imatge superior ha emocionat les xarxes socials i no per la seva qualitat fotogràfica sinó per la seva qualitat humana. La foto mostra Bo Paske, un nen autista, menjant amb un adult mentre els altres companys de la seva edat l'han deixat sol.

El 30 d'agost Bo va anar (com fa diàriament) al menjador de la seva escola de Montford Middle School, a Tallahassee (Florida), per dinar. I es va asseure sol, com sempre. Els seus companys el marginen a causa del seu trastorn psicològic. Però el que Bo no esperava és que aquell àpat seria completament diferent.

Aquell dia a l'escola hi havia alguns jugadors de l'equip de futbol americà 'Florida State Seminoles' que durant aquella setmana havien estat fent una gira per diferents col·legis de la zona de Tallahassee.  

GEST ESPONTANI   

Entre els jugadors n'hi havia un amb més projecció de futur: el receptor estrella de l'equip Travis Rudolph. Aquest va veure la demolidora escena i sense pensar-s'ho dues vegades va anar cap on hi havia l'estudiant. 

"Quan vaig veure el noi m'hi vaig acostar i li vaig preguntar si podia seure. Em va dir: 'Segur, ¿per què no?'", va explicar Travis a la web del seu equip esportiu. Llavors, segons Travis, van començar a parlar: "Em va dir que el seu nom era Bo i em va explicar com s'estima l'equip de Florida State". "El primer que em va preguntar va ser si ja era jugador de la NFL (Lliga Nacional de Futbol americà, en les seves sigles en anglès) i jo li vaig contestar que encara no", va explicar el jugador.

Rudolph ha assegurat en una entrevista a la cadena de televisió WCTV que "va ser molt fàcil parlar amb ell. Tenia un somriure molt bonic. Va ser una persona molt càlida“.

ÈXIT A FACEBOOK

L'escena immortalitzada va arribar a les mans de Leah Paske, la mare de Bo. Paske agraïda i emocionada va penjar la foto al seu compte personal de Facebook i la va acompanyar d'un text emotiu i revelador:

“Moltes vegades he intentat recordar com era l'escola, si m'agradaven tots els meus mestres, si els recordo a tots. ¿Tenia molts amics? ¿M'asseia amb algú a l'hora de dinar? ¿Eren dolents els meus companys?

Recordo un nen a l'autobús que em deia ‘Tammy Fay Baker’ perquè vaig començar a fer servir delineador als ulls. Recordo haver-li dit que era un sobrenom tonto, però quan no em veia, vaig plorar.

Recordo que l'escola secundària era terrorífica, i difícil. Ara que tinc un nen que comença secundària, tinc sentiments d'ansietat per ell, i poden ser massa si els deixo créixer. A vegades em sento agraïda pel seu autisme.

Pot sonar terrible dir-ho, perquè penso que d'alguna manera, això el blinda. No sembla notar que la gent se'l queda mirant quan pica de mans. No sembla notar que mai el conviden a les festes de ningú. I no sembla importar-li asseure's sol a dinar.

Sempre li pregunto, diàriament, si s'ha sentit trist en algun moment. ¿Amb qui has dinat?, li pregunto. A vegades diu que amb un company, però gairebé sempre és sol. Aquests són els dies en què em sento trista per ell, però a ell sembla no importar-li.

És un nen molt dolç, que sempre somriu i té una abraçada per a tots els que coneix. Algú m'ha enviat aquesta bonica foto avui i quan he llegit la descripció: ‘Travis Rudolph està dinant amb el teu fill’, he respost: ‘¿Qui és?’ I M'ha dit: ‘un jugador de FSU’, llavors les llàgrimes m'han corregut galtes avallr .

Travis Rudolph, un receptor de Florida State, i altres jugadors de FSU han visitat l'escola del meu fill avui. No estic segura de per què aquest tipus increïble va decidir compartir el dinar amb el meu fill, però sóc feliç de dir que no serà oblidat aviat pel meu fill.

Avui no m'he hagut de preocupar de si el meu fill ha dinat sol, perquè ho ha fet amb algú que és un heroi per a molts. Travis Rudolph, moltes gràcies, has fet aquesta mare increïblement feliç, ¡i som els teus fans per a tota la vida!”.

Notícies relacionades

El post ja acumula 14.400 compartits a Facebook.

EL MOTIU

Travis Rudolph ha recordat la seva infància per explicar per què es va acostar a Bo: "Jo era un nen no fa gaire temps i recordo com era l'impacte de jugadors universitaris i professionals acostant-se a nosaltres. Així que sento que si puc canviar la vida d'algú o fer d'un altre una millor persona o que algú desitgi ser grandiós he d'ajudar-lo", assegura.