A LA SETMANA DE L'ORGULL GAI

Hollywood honra els 49 morts de la matança d'Orlando

Lady Gaga, Sofía Vergara o Gerard Butler, entre els protagonistes d'un vídeo en suport de la comunitat LGBT i en defensa del control d'armes

49 ’celebrities’ recorden les víctimes d’Orlando i demanen un més control de les armes. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Un total de 49 celebritats de Hollywood, entre les quals figuren Lady Gaga, Sofía Vergara o Gerard Butler, s’han unit per rendir tribut a cada un dels 49 morts en la matança d’Orlando (EUA) i demanar lleis a favor del control d’armes i la protecció de la comunitat LGBT.

    Vestits de dol, actors i cantants com Jamie Lee Curtis, Jane Fonda, Demi Lovato o John Stamos, entre altres, han recordat en un vídeo publicat dimecres, en la setmana de les celebracions de l’Orgull Gai, les víctimes de la matança ocorreguda el 12 de juny passat al bar gai Pulse, d’Orlando, al centre de Florida.

    Cada una d’aquestes 49 celebritats fa un relat breu de cada un dels morts, ressaltant les seves aficions, els estudis, experiències i desitjos per al futur. Jane Fonda, per exemple, explica que Brenda Lee Márquez McCool, una de les víctimes i supervivent dues vegades de càncer, va anar al Pulse aquell dissabte a ballar amb el seu fill d’11 anys, Isaías, i va morir protegint-lo de les bales.

    «És hora de parar el vessament de sang, mostrem al món que l’amor conquista l’odi», assenyala Lady Gaga al vídeo titulat Stop the Hate, una producció del cinematògraf nord-americà Ryan Murphy i l’organització a favor de la comunitat LGBT Human Rights Campaign (HRC).

    Altres artistes que hi han participat són Cuba Gooding Jr., Sarah Paulson, Johb Boyega, Caitlyn Jenner, Édgar Ramírez, George López, Emma Watson, Diego Boneta, Kathy Bates i Guillermo Díaz.

Notícies relacionades

    La colombiana Sofía Vergara, una dels famosos llatins que s’han sumat a la campanya, tanca el vídeo convidant tothom a participar en la iniciativa de HRC en favor dels drets humans i la tolerància. «Uneix-t’hi avui i mostrem al món que l’amor venç  l’odi», afirma en castellà l’estrella de la sèrie de televisió Modern Family.

    La campanya denuncia que des de la matança d’Orlando, en què a més a més 53 persones van resultar ferides, una de les quals encara està en estat crític, el Congrés dels Estats Units ha rebutjat quatre vegades diverses lleis que el que pretenen és que hi hagi un control més gran de la venda d’armes al país.