NO ES LLENÇA RES

Un restaurant indi instal·la una nevera al carrer per als pobres

La propietària del local hi col·loca entre 50 i 150 racions de menjar sobrant al dia perquè els més necessitats se serveixin

 

  / FACEBOOK

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El nou restaurant de Minu Pauline al sud de l'Índia ha instal·lat una gran nevera comunitària a la porta del seu local per alimentar els pobres. Des que Pauline va inaugurar fa uns dies el seu 'Nanma Maram' o arbre de la generositat, com ha anomenat el frigorífic, el nombre de famolencs als carrers de la ciutat de Cochín, a l'estat del sud de Kerala, s'ha reduït en algunes desenes.

La jove emprenedora de 28 anys col·loca cada dia un mínim de 50 paquets individuals de menjar a la nevera i un màxim de 150, una xifra que s'eleva fins a uns 200, gràcies a les aportacions dels veïns.

L'èxit de la idea ha sigut tan gran, que el frigorífic es buida en qüestió de minuts ja que molts necessitats esperen als voltants d'aquest restaurant que obri les portes.

ALTRES EMPRENEDORS

Notícies relacionades

L'empresària, que va abandonar la seva feina com a banquera per muntar el seu propi negoci, assegura que a l'Índia es desaprofita una gran quantitat de menjar i reconeix que ella mateixa ha pecat en diverses ocasions. Però Pauline no és l'única que mira de lluitar contra la fam amb idees innovadores. En aquesta mateixa regió s'ubica la ciutat de Malappruam, que reclama el títol de pionera en la col·locació de frigorífics per als pobres, i on des del 2015 compten amb tres neveres amb els seus respectius microones: una a l'hospital de la localitat, i les altres dues, a l'estació d'autobusos.

A l'Índia, prop de 60 milions de nens pateixen malnutrició i més d'un 21% dels seus prop de 1.300 milions d'habitants viuen per sota del llindar de la pobresa, és a dir, amb menys d'1,7 euros diaris, segons dades del Banc Mundial.

Temes:

Índia