DESPRÉS DE LA POLÈMICA A TENERIFE

EH Bildu demana que es cancel·li l'espectacle de Wismichu a Bilbao

La formació creu que el xou del 'youtuber' "fa apologia de la pederàstia" i de la "violència"

wismichuyoutube

wismichuyoutube

1
Es llegeix en minuts

EH Bildu ha demanat aquest dijous a l'Ajuntament de Bilbao que actuï per "impedir" que celebri al Teatro Campos de la capital biscaïna un espectacle on, segons aquesta coalició, "es fa apologia de la pederàstia i de la violència".

En una nota, EH Bildu es refereix a l'espectacle 'Hay un Wismichu en el mío', que ja ha motivat que l'Ajuntament de Santa Cruz de Tenerife hagi traslladat a la Fiscalia de Menors una actuació en aquesta ciutat del 'youtuber' Ismael Prego, conegut com a Wismichu, perquè determini si en l'actuació oferta hi va haver algun element constitutiu de delicte.

"No es pot permetre que se celebri un espectacle on es diuen putes a menors d'edat mentre se'ls convida a pujar a l'escenari; on es fa apologia de la pederàstia i de la violència, i molt menys si aquest és de propietat municipal, tal com passa en el cas del Teatro Campos", ha destacat avui en una nota la regidora bilbaïna d'EH Bildu Alba Fatuarte.

ELS LÍMITS DE LA LEGALITAT

Després de recordar la mesura del consistori tenerifenc, la regidora d'EH Bildu ha afirmat que "hi ha raons suficients perquè s'investigui si aquest espectacle sobrepassa els límits de la legalitat".

Per això, ha considerat que l'equip de govern de la capital biscaïna (PNB-PSE) "ha d'actuar amb celeritat per evitar que l'espectacle arribi a Bilbao i molt menys que se celebri en un teatre municipal".

Notícies relacionades

Ha precisat que, encara que sigui la societat d'autors SGAE la que gestiona la programació del Campos, l'Ajuntament de Bilbao "té responsabilitat i autoritat suficient per evitar això".

Tan sols fa una setmana que el famós 'youtuber' va sortir al pas per les crítiques rebudes a Tenerife pel seu espectacle, penjant un vídeo (''Fart dels mitjans, fart d'acusacions i fart de mentides") al seu canal de Youtube, on té milions de seguidors: