Denunciat el policia que defensa a Gran Hermano VIP al 'pequeño Nicolás'

Una associació de policies alerta de la presència al plató de Telecinco de l'agent, imputat per suborn i revelació de secrets i de baixa mèdica

Francisco Nicolás Gómez Iglesias, amb la seva nova imatge a Twitter.

Francisco Nicolás Gómez Iglesias, amb la seva nova imatge a Twitter.

1
Es llegeix en minuts

L'Associació de Policia Municipal Unificada (APMU) ha denunciat davant Afers Interns d'aquest cos a Madrid la presència en un plató de Telecinco d'un agent imputat per suborn i revelació de secrets i de baixa mèdica perquè defensi el 'petit Nicolás' en el concurs de Gran Hermano VIP.

Aquesta edició del programa va començar aquest dijous amb la presència de diversos concursants, entre ells Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com el 'pequeño Nicolás', en la causa del qual oberta pel jutjat número 2 de Madrid per delictes estafa, falsedat i usurpació de funcions està personada APMU.

Segons recorda aquest sindicat en el seu escrit, al qual ha tingut accés Efe, en aquella causa s'està investigant policies municipals que "donaven infraestructura" al 'pequeño Nicolás', tant personal com material de la policia municipal, així com dades de caràcter reservat de les bases a les quals tenien accés.

Ahir a la nit, el sindicat va tenir coneixement d'un fet "greu i perjudicial" per a la imatge del cos, ja que un caporal de la Policia Municipal, José González Hormigos, presumptament implicat i imputat per suborn, revelació de secrets, malversació de cabals i robatori de material policial, estava al plató de Telecinco per defensar el "petit Nicolás" com a concursant.

L'agent feia les tasques d'escorta de Gómez Iglesias, va ser qui suposadament el va portar a Ribadeo "com si fos un alt mandatari de l'Estat" i qui l'"ajudava a organitzar algunes de les seves festes en un exclusiu xalet del Viso", a Madrid, subratlla el sindicat.

"No només perjudica la nostra imatge com col·lectiu, sinó que hem rebut nombroses queixes dels nostres associats, ja que aquest caporal, José González Hormigos, es troba actualment de baixa mèdica per malaltia i està en un plató de televisió possiblement per una contraprestació econòmica", subratlla l'APMU.

Per això, pot incórrer en una "incompatibilitat" i un possible frau a l'Ajuntament i a la Seguretat Social a l'estar de baixa mèdica, insisteix el sindicat.

Notícies relacionades

Segons l'APMU, l'anterior equip de govern del consistori va ser el seu "ferm protector i el va encobrir en totes les sancions administratives que va poder incórrer", a més de no haver actuat "amb proporcionalitat als fets que presumptament havia realitzat, quedant en evidència el tracte de favor".

El sindicat posa en coneixement d'Afers Interns la participació del caporal en el programa "per si pogués incórrer en alguna infracció" i demana que s'investigui si persisteix la col·laboració entre personal del cos i el 'pequeño Nicolás'.