MÍTING ULTRA A MARSELLA

Le Pen: "El senyor Ebola pot resoldre això en tres mesos"

El fundador de l'ultradretà FN francès llança un nou comentari racista per al·ludir a l'"explosió demogràfica" dels països africans

Jean-Marie Le Pen, durant la seva intervenció en el míting de l’FN a Marsella, aquest dimarts.

Jean-Marie Le Pen, durant la seva intervenció en el míting de l’FN a Marsella, aquest dimarts. / FRANCK PENNANT (AFP)

1
Es llegeix en minuts
ELIANNE ROS / París

"El senyor Ebola pot resoldre això en tres mesos", va declarar Jean-Marie Le Pen en al·lusió a l'"explosió demogràfica" dels països africans d'on procedeix gran part de la immigració a França. El fundador del Front Nacional (FN) i candidat del partit d'ultradreta a les europees va llançar aquest comentari racista i de pèssim gust abans d'un míting celebrat aquest dimarts a Marsella, un dels feus de la formació que dirigeix la seva filla i també candidata Marine.

Notícies relacionades

El patriarca de l'extrema dreta dissertava sobre el risc d'"invasió" de França per part d'una immigració que, al seu parer, amenaça de "reemplaçar" la població a causa de la baixa natalitat quan va fer la referència al virus mortal reaparegut en els últims mesos a l'Àfrica.

Lluny de penedir-se, aquest dimecres ha sostingut en conferència de premsa que es tractava d'una simple "observació" demogràfica. "No veig com es pot polemitzar sobre això", ha dit, alhora que precisava que es tracta d'una "malaltia terrible" que, "com les guerres nuclears o internes, modifica l'evolució [demogràfica], que en si mateixa és catastròfica".