L'EUROCOPA DEL 2016

Alemanya elimina Itàlia en una agònica tanda de penals

La campiona del món s'imposa després de 18 llançaments i es jugarà el pas a la final amb el guanyador del França-Islàndia

  / REUTERS / KAI PFAFFENBACH

 
rpaniagua34550566 football soccer   germany v italy   euro 2016   quarter fina160702223115
rpaniagua34549897 football soccer   germany v italy   euro 2016   quarter fina160702220550

/

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Un xut amb l’esquerra d’Hector, el lateral del Colònia, acabava l’agonia d’una semifinal intensíssima que es va decidir en una dramàtica tanda de 18 penals. Alemanya va sobreviure i es jugarà dijous que ve el pas a la final amb el guanyador del França-Islàndia. Itàlia se’n va anar al carrer amb una immensa batalla. 

El duel de clàssics, amb vuit mundials sobre la gespa, no es va decidir fins a l’últim segon. El va tenir abans a la mà Alemanya, però un ingenu penal de Boateng va arruïnar la seva feina. Estadísticament, els germànics segueixen sense guanyar Itàlia en partit oficial, però l’èxit en els penals alleuja qualsevol dada. 

Löw coneixia perfectament la disposició d’Itàlia, fet que el va portar a utilitzar per primera vegada una defensa de tres centrals. Ja ho va fer en l’amistós entre les dues seleccions al març, quan la seva es va imposar per 4-1. Howedes va tornar a l’onze i Draxler va ser el sacrificat. 

Les dues potències van plantejar el xoc amb molt de respecte, en la línia d’una Eurocopa d’escàs voltatge. Alemanya va començar proposant alguna cosa més, però sense excessiva lucidesa. Khedira es va lesionar al primer quart d’hora i va entrar un clàssic, el veterà Schweinsteiger, que va recollir el braçal de Neuer. Un remat alt de Mario Gomez (m. 40) i una jugada embolicada mal resolta per Müller (m. 42) van ser les millors ocasions germàniques, al marge d’un gol ben anul·lat per falta de Schweinsteiger (m. 26). Itàlia també va tenir un parell d’ocasions, amb Boateng evitant mals pitjors. 

Molt més interessant va ser la segona meitat. Florenzi va evitar miraculosament el gol de Müller (m. 53) i Özil va trobar el camí correcte per posar al davant els germànics (m. 65). Es fonia l’ azzurra , que deixava al descobert les seves carències, mentre Conte seguia sense fer canvis. Buffon va evitar el segon en un toc de taló de Mario Gomez (m. 67) abans de lesionar-se l’ariet. 

 

MANS DE BOATENG

Alemanya ho tenia tot a favor per tancar el partit però Itàlia posseeix un instint de supervivència innat. Aprofita com ningú els errors i Boateng va donar un cop de mà (m. 78). Bonucci no va desaprofitar el regal i va portar el partit a la pròrroga en el primer penal de la seva vida en temps reglamentari. 

Notícies relacionades

Sense més sobresalts es va arribar a la interminable tanda final, amb Neuer i Buffon de protagonistes. A Alemanya, van fallar Müller, Özil i Schweinsteiger, que va tenir a les seves botes la sentència en el desè llançament. A Itàlia, van fallar Zaza, Pellé, Bonucci i Darmian, que va topar amb Neuer abans que Hector certifiqués el pas a semifinals.