L'EUROCOPA DEL 2016

Gal·les prolonga el seu somni amb un gran triomf davant Bèlgica

La selecció de Bale pugnarà amb la Portugal de Cristiano per un lloc en la final

 

  / AP / MICHAEL SOHN

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Gareth Bale i Cristiano Ronaldo lluitaran dimecres que ve a Lió per un lloc en la final de l’Eurocopa de França. L’estrella portuguesa del Madrid esperava rival després de l’agònic triomf contra Polònia. Bèl-gica era la favorita per enfrontar-se als lusitans, però Gal·les va tornar a exhibir el seu meravellós esperit de supervivència i va prolongar el seu somni amb una merescuda victòria a Lilla (3-1).

El conjunt britànic no havia jugat gaire bé abans de plantar-se entre els vuit millors. Els seus jugadors, fins i tot, havien fet plans per a aquesta setmana. Taylor tenia programat anar a un concert de Beyoncé amb la seva dona, Gunter havia de ser al casament del seu germà a Mèxic. Ningú esperava una gesta així.

prodigi de combativitat

Només Bale havia assegurat des del primer dia que la seva selecció no temia ningú. En cor i en orgull pocs superen Gal·les, que disputarà la primera semifinal de la seva història. Se la perdrà Ramsey, el màxim assistent del torneig, que va veure una groga letal.

És admirable el camí que segueix la selecció gal·lesa, un prodigi de combativitat que ahir

Nainggolan va avançar el conjunt de Wilmots, que va fracassar amb els gols de Williams, Robson Kanu i Vokes

també va desplegar bon futbol. Va saber sobreposar-se a un inici complicat i va acabar emportant-se’n la victòria amb una remuntada a base d’eficàcia, talent i ordre.

Els belgues, amb les baixes importants de Vermaelen i Vertonghen en defensa, van tenir un inici fulgurant. Van estar a punt de marcar en una triple ocasió de Carrasco, Meunier i Lukaku (m. 6). El porter Hennessey i la defensa es van combinar per repel·lir els tres llançaments, mentre que Bale donava el primer avís britànic amb un xut al lateral de la xarxa (m. 9).

El domini belga es va traduir en gol amb un míssil de Nainggolan (m. 13) des de fora de l’àrea. El partit es posava bé per a Bèlgica, però Gal·les no va afluixar i va aprofitar la desconnexió del rival per apoderar-se de la pilota. Courtois va evitar l’empat de Taylor (m. 26) però no va poder fer res en el cop de cap del capità Williams en un córner (m. 31). Jugada típica britànica i remat de cap inapel·lable.

Wilmots va intentar recuperar el centre del camp amb l’entrada del tronc Fellaini per Carrasco, una decisió que opta a ser el canvi més covard de l’any. Hazard i De Bruyne es van alliberar una mica i Bèlgica hauria pogut marcar fins en tres ocasions dels seus dos talents i de Lukaku.

Gal·les va resistir amb bravura. Però encara faltava el millor: rematar la feina amb dues accions excel·lents. La primera, va ser de Robson Kanu, que va rebre a l’àrea una pilota de Ramsey i va deixar asseguts fins tres defenses amb una maniobra d’estrella (m. 55). Va ser el golàs perfecte d’una remuntada segellada per Vokes amb un cop de cap perfecte (m. 86).

Notícies relacionades

Abans Nainggolan havia demanat penal per una entrada d’un contrari. L’àrbitre tampoc va voler frenar l’aventura dels gal·lesos, que tornaran a deixar-hi la pell dimecres. Els espera, una vegada més, el partit més important de les seves vides. Bale contra Cristiano

 

Gal·les, 3; Bèlgica, 1

GOLS: 0-1 (m. 13), Nainggolan; 1-1 (m. 31), Williams,; 2-1 (m. 55), R. Kanu; 3-1 (86), Vokes.