L'EUROCOPA DEL 2016

El Barça patina a l'Eurocopa

Vermaelen, que no jugarà els quarts per sanció, i el suplent Ter Stegen són els únics blaugranes que queden en el torneig

rpaniagua34457632 croatia s ivan rakitic lies on the pitch in pain during the 160628181858

rpaniagua34457632 croatia s ivan rakitic lies on the pitch in pain during the 160628181858 / Frank Augstein

1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

No està sent el millor estiu per als jugadors internacionals del Barça. Només se salva el xilè Bravo. Al plor de Messi i Luis Suárez a la Copa Amèrica (l’argentí va fracassar a la final i l’uruguaià no va jugar cap minut), s’hi ha afegit la debacle de l’Eurocopa. Tan sols hi queden dos dels nou blaugranes que van començar el torneig: Vermalen Ter Stegen. El central belga, sancionat, i el meta alemany, suplent de Neuer, ni tan sols jugaran el següent partit. No hi haurà ni rastre del Barça a quarts.

El club català va iniciar el torneig com el cinquè més representat. Arda Turan va ser el primer a fer les maletes. Culpat de tots els mals de Turquia, no es va poder refer de la grisa temporada amb el Barça. La seva selecció va ser eliminada en la fase de grups i l’interior en va ser considerat el primer culpable.

Bastant millor li va anar el torneig a Ivan Rakitic, que va deixar entre llàgrimes l’estadi de LensCroàcia va caure a vuitens contra Portugal de Cristiano Ronaldo i el blaugrana va acabar desolat. «No ha guanyat el millor, ha sigut molt injust. Passo de l’Eurocopa i del futbol, només me’n vull anar a casa a veure la dona i les filles», va deixar anar dissabte passat.

Dos dies després el van acompanyar en l’adéu els cinc espanyols. PiquéIniestaBusquets Jordi Alba van participar en el desastre contra Itàlia, mentre Bartra va marxar de França sense jugar cap minut. Umtiti, el central francès que sona per al club blaugrana, podria ser titular contra Islàndia per la sanció de Rami.

Aquesta Eurocopa ha sigut la segona amb més presència blaugrana, després de la del 2000, en què hi va haver 10 culers: Abelardo, Sergi i Guardiola (Espanya); Reiziger, Frank de Boer, Ronald de Boer, Cocu, Kluivert i Zenden (Holanda); i Figo (Portugal).

QUATRE DEL MADRID

El Madrid, en canvi, manté a França quatre titulars indiscutibles en les seleccions: CristianoPepeBale Kroos. Tots jugaran els quarts a partir d'aquest dijous, amb el Polònia-Portugal com a primer plat.

Notícies relacionades

El Juventus va iniciar la cita com el club més representat, igualat amb el Liverpool (12 jugadors cada un), seguits pel Tottenham (11), el Manchester United (10), i el Barça, Bayern i Fenerbahçe (9).

La vecchia signora segueix sent líder al conservar-hi nou jugadors (Evra, Pogba, Khedira, Buffon, Bonucci, Chiellini, Barzagli, Sturaro i Zaza), davant del Bayern Munic, amb set dels nou que van començar el torneig (Coman, Neuer, Boateng, Götze, Müller, Kimmich i Lewandowski).