L'EUROCOPA DEL 2016

Espanya es dessagna davant una Itàlia letal

La campiona d'Europa s'acomiada en els vuitens amb una primera part miserable contra una 'azzurra' molt més intensa

rpaniagua34485690 gra442  par s  francia   27 06 2016   los jugadores de espa 160627220448

rpaniagua34485690 gra442 par s francia 27 06 2016 los jugadores de espa 160627220448 / JuanJo Martin

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La meravellosa història d’èxits que es va iniciar el 2008 amb el penal de Cesc als quarts de final davant Itàlia es va tancar ahir definitivament contra el mateix rival (2-0). En un altre duel intens com aquell de Viena, la selecció 'azzurra' va acabar amb la seva ratxa de desastres davant la Roja. La tetracampiona del món no guanyava Espanya en partit oficial des del 1994, amb nas trencat de Luis Enrique inclòs. 

Gerard Piqué va tenir l’última ocasió per prolongar la il·lusió d’un cicle liquidat, però l’etern Buffon va seguir engrandint la seva llegenda abans que Pelle segellés definitivament la vendetta en un contraatac

BANY TÀCTIC

Es va merèixer guanyar Itàlia, molt més ordenada, motivada i fresca que Espanya, sobretot a la primera meitat, en què el bany tàctic d’Antonio Conte a Vicente del Bosque va ser considerable. El Chelsea s’emporta un grandíssim entrenador. Va arribar a la banqueta de l’'azzurra' després de l’hecatombe del Mundial del Brasil i la deixarà després de  l’Eurocopa. 

De moment, ha enviat al carrer la campiona d’Europa. Dissabte que ve l’espera Alemanya, la reina del Món. Un altre repte més per a un conjunt admirable. 

Piqué va tenir l'última Piqué va tenir l'última ocasió per prolongar la il·lusió d'una 'Roja' desconeguda, però va topar davant un immens Buffon 

DILUVI TRANSALPÍ

Itàlia no va guanyar només des de la defensa, ni de bon tros. L’'azzurra' va governar el partit des del primer minut, amb una marxa més que Espanya en tot moment. Va començar el xoc i va caure el diluvi a Saint-Denis, preludi del que li havia d’arribar a Espanya, tan feliç després de la golejada a Turquia com abatuda després de la patacada d’ahir. 

Itàlia es va imposar des del himne. Va saltar al camp com mereix un duel d'aquest calat i Pelle va poder marcar ja en un cop de cap desviat per De Gea (m. 8). El meta tindria una tarda ocupada. Espanya trontollava. No tenia la pilota i patia per totes bandes. Amb Sergio Ramos superat, sense profunditat en les bandes, Busquets perdut al centre i una inoperància total a dalt, Espanya es dessagnava. No tenia resposta i va ser castigada. 

EMPETITIDA I RIDÍCULA

Després de diverses aproximacions i un refús de Ramos que no es va colar en pròpia meta de miracle, va arribar el gol d'Itàlia en una altra jugada lamentable. El central va cometre una falta de benjamí, De Gea va refusar malament el xut d'Eder, sols Piqué va anar al rebuig i Chiellini, gat vell, va marcar a plaer. Itàlia manava davant una Espanya empetitida i ridícula.

Amb un inici molt més intens, similar al d'Itàlia en la posada en escena, Espanya va començar a donar senyals de vida passat el descans. Amb Aduriz per Nolito hi havia millors sensacions, però Eder va tenir el segon en un contraatac desbaratat per De Gea (m. 55). Seguia sent més vertical la selecció transalpina, perfectament col·locada.

LUCAS I PEDRO

Lucas va ser el següent recurs. Va entrar per Morata (m. 70) i Espanya va viure els seus millors minuts amb una volea d'Iniesta i un xut esquerra de Piqué repel·lits per Buffon

Notícies relacionades

Amb un quart d'hora per davant i la lesió d'Aduriz, Del Bosque va tirar de Pedro com última via. De Gea va tornar a aparèixer per mantenir el suspens i Piqué va tenir a les seves botes un empat miraculós (m. 90).

Però allà seguia Buffon, disposat a prolongar el somni d'un país. ¡Quin exemple, el porter de la Toscana! Als 38 anys, les seves prodigioses mans van tornar a salvar una bella Itàlia que va culminar la seva obra amb un contraatac que va fer aixecar tota la banqueta mentre agonitzava el cicle més victoriós d'una Espanya opaca.