Puyol i Iniesta, en l'onze històric de l'Eurocopa

Els aficionats (3,5 milions de vots) trien els dos blaugranes en el millor equip

once-historico

once-historico

1
Es llegeix en minuts

Carles Puyol i Andrés Iniesta figuren en l'onze ideal històric de l'Eurocopa. Són els únics futbolistes espanyols que han merescut un honor semblant després que s'acabés el termini i el portal oficial de la UEFA fes el recompte dels més de 3,5 milions de vots registrats. El dibuix tàctic favorit dels aficionats és el 4-3-3. 

L'equip ideal seria el format per Buffon (Itàlia); Lahm (Alemanya), Puyol (Espanya), Beckenbauer (Alemanya), Paolo Maldini (Itàlia); Zidane (França), Pirlo (Itàlia); Cristiano Ronaldo (Portugal), Van Basten (Holanda), Henry (França).

Els vencedors figuraven entre una llista de 50 aspirants que havien d'haver protagonitzat un paper destacat en alguna edició del torneig (quedaven exclosos els mèrits contrets per cadascun al seu club) i complir dues condicions de quatre: haver jugat una semifinal; haver figurat en l'equip del torneig; haver sigut màxim golejador o ser recordat per una jugada rellevant i memorable, en particular algun gol.

NOMÉS DOS BICAMPIONS

Puyol i Iniesta han sigut bicampions de l'Eurocopa el 2008 i el 2012. Ells han disfrutat el privilegi d'haver sigut escollits que, per exemple, no han tingut Iker Casillas, Sergio Ramos, Xavi Hernández ni Fernando Torres. Hi havia altres internacionals espanyols entre els 50 de llista d'aspirants: Jordi Alba, Luis Suárez i David Villa.

Notícies relacionades

Zidane ha sigut el titular més votat (255.694), seguit per Maldini (240.409), mentre que Van Basten és el jugador que ha rebut menys vots (128.782).

Altres noms il·lustres que n'han quedat fora són, per exemple, els porters Yashin i Zoff; defenses com Koeman i Rijkaard; centrecampistes de la classe de Gullit, Figo, Platini i davanters com Gerd Müller, Rummenigge, Trezeguet i Shearer.