GRAVÍSSIMS INCIDENTS

Insults a un àrbitre: "Negre, quina pena que no se't punxés la pastera"

Crits racistes i sexistes, fins i tot amb amenaces de mort, a tres col·legiats en un partit de la regional asturiana

arbitros

arbitros

1
Es llegeix en minuts

Greus incidents amb insults racistes en un partit de Preferent. Segons informa el diari asturià La Nueva España, el trio arbitral que va dirigir el partit Ribadedeva-Nalón (1-1), de la regional asturiana, va patir insults racistes i sexistes per part d'aficionats presents al camp de la Peña. Asnake Wolde, àrbitre negre de la Delegació de Gijón, i els seus dos assistents, Sonia Güeva Rodríguez Aser Fernández Merayo, van passar un "autèntic infern des del minut u", segons diversos testimonis. Els incidents, de tota manera, consten en l'acta arbitral.

Segons el col·legiat, els insults van arribar de part d'un grup d'aficionats que li van dir "negre de merda, quina puta pena que no se't punxés la pastera, puto negre de merda, fill de la gran puta", entre altres insults. Encara que n'hi va haver més, segons l'acta del partit: "Et devia fotre la vista el salnitre de la pastera, negre de merda, deus xiular tan malament per la merda de raça, puto negre". 

Insults sexistes

Notícies relacionades

L'àrbitre Asnake Wolde també va escriure a l'acta insults dirigits als seus dos assistents, on figuren desconsideracions sexista a la seva ajudanta Sonia Güeva."Mira a les bandes, hòstia, que no en treuen ni una de bé. A veure, nena, nena, espavila't d'una puta vegada (...) Què cony fas, ves-te'n a casa, subnormal, estaves millor fregant a casa teva". També la van tractar de prostituta.

L'altre assistent, segons l'àrbitre titular, va rebre diverses amenaces: "Em cago en els teus putos morts, fill de la gran puta, t'arrencarem el puto cap, em cago en el cony de la teva puta mare". Segons la informació, els insults es van sentir des de diverses zones del camp i van ser constants al llarg del partit.