ESCÀNDOL A LES XARXES

Tebas, 'follower' del grup aliat amb l'ultra que va apunyalar un seguidor

El president de la Lliga segueix a Twitter Hogar Social Madrid, organització recolzada per Suburbios Firm

jcarmengol37226790 mex40  ciudad de m xico  m xico   09 02 2016   el presidente170211183411

jcarmengol37226790 mex40 ciudad de m xico m xico 09 02 2016 el presidente170211183411 / Alex Cruz

1
Es llegeix en minuts
Irati Vidal

El partit d'anada dels quarts de final de Copa el Rei entre l'Atlètic de Madrid i el Sevilla va tornar a mostrar la cara més amarga del futbol. Ignacio Racionero, un ultra que havia estat detingut per la mort del seguidor de la Reial Societat Aitor Zabaleta el 1998, va ser arrestat per apunyalar un aficionat de l'Atlètic de Madrid a prop del Wanda Metropolitano.

Les reaccions no van trigar a arribar. Premsa, aficionats i clubs es van bolcar per denunciar la situació mentre LaLiga callava. El president de la competició, Javier Tebas, va comparèixer en un acte a Almeria, però no va parlar sobre els fets. Ni una paraula sobre Ignacio Racionero. Ni sobre els Suburbios Firm, grup al qual pertany l'agressor i que recolza el col·lectiu ultradretà Hogar Social Madrid. Però sí sobre els Biris, ultres del Sevilla.

Però el silenci del president sobre els fets no va cridar l'atenció a ningú. Fins que el periodista Fonsi Loaiza ha demostrat que Tebas, responsable de vigilar la violència en el futbol, és seguidor del compte de Twitter Hogar Social Madrid.

Dels Biris sí que en parla

Notícies relacionades

El president de LaLiga sí que va parlar sobre els Biris, un grup d'ultres del Sevilla que van anar a l'entrenament del conjunt andalús per demanar explicacions a la plantilla per la mala trajectòria de l'equip. "La visita dels Biris a la ciutat esportiva em recorda els episodis desgraciats del futbol argentí. No s'ha de consentir. Treballarem per esbrinar qui són. Encara que es digui que va ser sense violència i sense coacció, quan venen uns Biris Norte a visitar una ciutat esportiva extraordinàriament, que no hi van tots els dies, el fet d'anar-hi en una situació complicada esportivament del Sevilla és una coacció. Investigarem qui han sigut i intentaren que siguin expulsats del Sevilla i dels camps de futbol", va dir.

La paraules del dirigent sobre els ultres sevillistes arribaven el mateix dia que Ignacio Racionero era arrestat per apunyalar un aficionat de l'Atlètic de Madrid. D'aquí ve la indignació de les xarxes.