FRENTE ATLÉTICO

Un ultra del Frente Atlético implicat en l'assassinat d'Aitor Zabaleta, detingut per l'apunyalament del Wanda Metropolitano

Ignacio Racionero presumptament va donar tres ganivetades a un altre radical en una baralla entre faccions

Un jove de 22 anys membre dels ultres de lAtlètic va ser apunyalat ahir als voltants del Metropolitano / EFE / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / EP

Ignacio Racionero, un ultra que va estar detingut per la mort del seguidor de la Reial Societat Aitor Zabaleta el 1998, ha sigut arrestat aquesta matinada com a presumpte autor de l'apunyalament d'un aficionat de l'Atlètic de Madrid a prop del Wanda Metropolitano.

El presumpte agressor, que pertany a una facció del Frente Atlético, Suburbios Firm, ha sigut detingut a les 3.10 de la matinada per agents de la brigada d'informació de la Policia Nacional, han informat fonts de la investigació.

La facció Suburbios Firm va ser expulsada del mateix Frente Atlético per les seves relacions amb els Ultra Sur del Reial Madrid. Ignacio Racionero ha passat 10 anys a la presó per atracaments sobretot a farmàcies, segons les fonts. El ferit, de 22 anys, que portava una samarreta del Frente Atlético, va ser agredit a prop d'un bar on se solen reunir aficionats de l'equip madrileny, a prop de l'estació del metro de Las Musas. 

Així va ser l'agressió

Ha sigut operat a l'Hospital de La Paz i la seva vida no corre perill, després de ser atès de tres ferides per arma blanca a la cuixa, el braç i l'esquena, l'última de caràcter greu.

Testimonis de l'agressió van relatar ahir a la nit a Efe que van veure com, quan dos membres del Frente Atlético parlaven sobre futbol a prop del bar, un home, sense dir res, s'hi va acostar per darrere i va clavar tres punyalades amb una navalla a un d'ells.

Les fonts de la investigació assenyalen que tot apunta que Racionero hauria actuat sol. Els testimonis han afegit que la navalla ha sigut trobada en un parc infantil pròxim a la boca del metro de Las Musas.

Fonts de la investigació consultades per Efe han explicat que el ferit es diu Fernando, és de nacionalitat espanyola i estava indocumentat i aparentment ebri, segons altres testimonis.

Racionero, lloctinent de Guerra

El detingut aquesta matinada, Ignacio Racionero, va figurar entre els 20 imputats per la jutge per l'apunyalament mortal d'Aitor Zabaleta, que va tenir lloc als voltants de l'estadi Vicente Calderón el 8 de desembre del 1998, poc abans del partit que va enfrontar l'Atlètic de Madrid i la Reial. Racionero va ser qualificat en el judici pel responsable policial de violència urbana com "el lloctinent" que "sempre" acompanyava Ricardo Guerra, l'únic condemnat per la mort del noi basc.

Guerra va ser sentenciat el 2001 a 17 anys de presó i la jutge va ordenar que s'investigués si també van intervenir en la mort del seguidor donostiarra dues persones més, entre elles Ignacio Racionero. Finalment, la jutge va arxivar la causa sobre tots dos per entendre que no hi havia prou proves de la seva participació en la baralla que va donar peu a l'apunyalament de Zabaleta, en què van intervenir membres del grup ultra de l'Atlètic Bastión 1903.

Notícies relacionades

Guerra i 10 membres més de Bastión sí que van ser jutjats el 2005 per desordres públics i associació il·lícita en relació amb els fets que van envoltar la mort del seguidor de la Reial Societat.

El mateix any, Racionero va ser expulsat per l'Atlètic després d'assaltar l'entrenament de l'equip a Majadahonda i encarar-se i insultar jugadors i entrenadors juntament amb 10 ultres més. El juny del 2007, el Tribunal Suprem (TS) va confirmar la condemna a un any i 8 mesos de presó per un delicte de desordres públics a set membres de Bastión 1903, entre ells Ricardo Guerra i Ignacio Racionero.