PREMIER LEAGUE

El Liverpool, sense Coutinho, acaba amb la imbatibilitat del City de Guardiola (4-3)

L'equip de Manchester perdia per 4-1 a sis minuts del final però va estar a punt d'empatar

zentauroepp41600023 soccer football   premier league   liverpool vs manchester c180114183625

zentauroepp41600023 soccer football premier league liverpool vs manchester c180114183625 / PHIL NOBLE

3
Pol Gustems

La ratxa del Manchester City va arribar al seu inevitable final. Va ser a Anfield, on ahir es va presentar a un dels exàmens més complicats per als pupils de Pep Guardiola: contenir els endimoniats Salah, Mané i Firmino. Enfrontar-se a un equip que no es tancaria atemorit, sinó que aniria a buscar-los fins a l’últim racó del terreny de joc, fins i tot fins als vestidors. El trident red va entrar en trànsit durant 10 minuts de la segona part i els va fer un vestit a mida.

Durant uns minuts van tornar els fantasmes del curs passat, però aquest City va demostrar la seva maduresa i va competir fins al final. Del 4 a 1 es va passar al 4 a 3 i en el últim instant el Kun Agüero va rematar al lateral de la xarxa. D’un enfonsament feridor a una caiguda digna. Així va acabar la increïble ratxa citizen que es va allargar durant 22 jornades de Premier. Amb un combat estel·lar entre els dos equips més espectaculars de la competició.

El Liverpool es disposava a comprovar com seria el món sense Phillipe Coutinho. A priori un lloc poc segur, perquè el central dels 85 milions, Virgil Van Dijk, va causar baixa el dia menys idoni, quan havia d’enfrontar-se a l’atac més poderós de la lliga.

Sabent que els errors defensius arribarien, Klopp va optar per desafiar el City al seu camp i pressionar com si els hi anés la vida. És el segell de l’alemany. Un inici esbojarrat va afavorir els locals i va invitar els de Guardiola a precipitar-se. Anfield va explotar quan Oxlade-Chamberlain va batre Ederson amb un xut creuat. Precisament l’home que ocupava la vacant de Coutinho. Potser aquesta nova vida no havia de començar tan malament.

VUIT MINUTS DE BOGERIA

A mesura que avançava el partit els reds van perdre empenta. Al punt del descans, Leroy Sané va recordar èpoques passades al Schalke 04. Coneixia perfectament els punts febles de Joel Matip, el seu excompany, així que quan el va encarar el va driblar amb facilitat i va definir al pal curt. Loris Karius, escollit específicament per a aquest partit, va desprotegir el seu pal i va deixar entrar la pilota.

El guió del partit suggeria que el City guanyaria control a cada segon. Anava per aquest camí, un cop endarrerida la pressió local. No obstant, vuit minuts de frenesí van resoldre en l’altra direcció. Les inseguretats citizen de la temporada passada van ressorgir i van aparèixer totes de cop. Stones i Otamendi van concedir l’esquena i van cometre errors greus. Ederson, que fins llavors havia tingut una aportació immaculada, es va mostrar insegur i va mesurar malament un parell de sortides.

El Liverpool va flairar la sang i no va perdonar. Firmino els va avançar amb un toc exquisit. Mané va posar el tercer amb un míssil a l’escaire. Salah va sorprendre de vaselina amb el quart. Tres gols en vuit minuts. «¿Qui necessita a Coutinho?», es preguntava Gary Lineker.

Fa justament un any, el 15 de gener del 2017, també a Liverpool, Pep Guardiola va patir una golejada davant el seu amic Ronald Koeman, llavors tècnic de l’Everton (4-0). La reacció en els minuts finals mostra el canvi d’una temporada a l’altra. Tocat en el seu orgull, el City va treure forces i va reduir distàncies. Bernardo Silva i Gundogan van posar el seu equip a un. Quedaven tres minuts de pura Premier, però el marcador no es va tornar a moure.

El Liverpool va castigar una vegada més, però també havia sigut lleugerament superior en el global del partit. Curiosament, el primer equip que va derrotar el City dels rècords no va ser el que va defensar millor, sinó el més valent i descarat.