EL PARTIT DEL BERNABÉU

El Madrid torna a caure i suma la seva tercera derrota al Bernabéu (0-1)

El Vila-real remata l'equip blanc amb un gran gol de Fornals en un contraatac poc abans del final

undefined41586940 graf1312  madrid  13 01 2018   el portero del real madrid  e180113184628

undefined41586940 graf1312 madrid 13 01 2018 el portero del real madrid e180113184628 / Kiko Huesca

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

Zinedine Zidane continuarà insistint que el  Reial Madrid no està tan malament, però el Vila-real li va donar al Bernabéu un altre bany de la realitat tan depriment que el turmenta. Fornals el va desarmar en el minut 87 al culminar un contraatac i va firmar la primera victòria del submarí groc a l’estadi blanc en tota la seva història. Així va deixar l’equip blanc una mica més enfonsat en l’ambient miserable que es viu aquesta temporada a Chamartín, on ja suma tres derrotes i tres empats a la Lliga i només ha guanyat vuit partits dels 16 que hi ha disputat en totes les competicions. Ja ha perdut més punts (22) que en tota la campanya passada. Si el Barcelona guanya a Sant Sebastià, se situarà a 19 punts del líder.

El gol de Fornals va deixar sense capacitat de resposta el Madrid, que feia mèrits al llarg del primer temps per avançar-se, però que va tornar a patir una baixada d’energia i concentració en el segon per acabar sorprès per un rival que va saber aprofitar l’oportunitat que se li va presentar en el llançament d’un córner per part de Kroos després de més de 20 minuts sense inquietar Navas. El porter costa-riqueny va neutralitzar en principi la rematada d'Enes Ünal, però va aparèixer el centrecampista valencià per rescabalar-se amb un toc de classe de tantes ocasions desaprofitades contra el Leganés a la Copa.

Sense explicació

El tècnic i els jugadors blancs no hi troben explicació, tot i que es va tractar d’un succés ja habitual. Van perdonar i van acabar per terra. El Madrid va sortir intens i va fer recular el Vila-real fins a formalitzar un plantejament ultradefensiu, cosa gens estranya en l’equip castellonenc quan visita rivals d’altura. Amb tot, la primera gran ocasió va ser dels de Calleja gràcies a un greu error de Kroos. L'alemany va perdre al cercle central i el submarí groc va poder armar un contraatac que Varane va desactivar en última instància quan Fornals intentava passar al desmarcat Bacca.

Cristiano Ronaldo es lamenta / KIKO HUESCA (efe)

El que va seguir va ser un monòleg del conjunt madridista, que no es va creure haver d’anar al descans a zero. Asenjo va respondre a una gardela de Marcelo amb un vol espectacular i Ronaldo va llançar al travesser en una falta desviada per la barrera.

No per això el Vila-real va alterar la seva garrepa disposició defensiva, a l’espera d’una sortida que es va produir abans de la mitja hora i va fer tremolar els fonaments del Bernabéu. Encara que aquesta vegada Fornals sí que va poder executar la passada final, Nacho va arribar a temps d’evitar el remat franc de Bacca.

Frustració de Ronaldo

Va tornar a la càrrega el Madrid i Ronaldo va encadenar dues clares ocasions de traslladar al marcador el rumb favorable del partit. En la primera va picar fora davant Asenjo i en la segona va tirar al lateral. El següent a lamentar-se va ser Bale, que va reclamar amb raó penal de Mario per desviar amb el braç el seu cop de cap. Per tancar el primer acte, Asenjo va fer la parada de la tarda al rebutjar un remat de Ronaldo.

La segona part no va trigar a pintar d’una altra manera. Txerixev va donar aire a l’atac groc i no va trigar a amenaçar Navas al recollir un mal rebuig de Varane. Va ser la primera de tres arribades visitants a l’àrea blanca que van començar a fer empipar els aficionats.

Cop final 

Notícies relacionades

Es va multiplicar la intranquil·litat amb les centrades que ningú podia rematar i la claredat no va aparèixer tampoc amb les incorporacions d’Asensio i de Lucas, encara que aquest últim va habilitar Modric, que va xutar alt en bona posició.

D’un córner sobre la porteria d’Asenjo va néixer la contra que va noquejar el Madrid. Rodri va obrir cap a Txerixev, que va avançar amb Carvajal desplaçat i va enviar cap a l’arribada d’Ünal, que no va poder superar Navas en el mà a mà; la pilota rebutjada va anar cap a Fornals, que va picar per sobre del porter blanc (m. 87). Bonera va impedir a última hora que Ronaldo pogués minimitzar el nou desastre. 

Reial Madrid 0 - Vila-real 1

<span style="font-size: 1.6rem;"><strong>Reial Madrid</strong>: Keylor Navas (6), Carvajal (6), Varane (4), Nacho (6), Marcelo (5), Casemiro (5), Kroos (6), Modric (5), Isco (4), Bale (5), Cristiano Ronaldo (4). Entrenador: Z. Zidane (4).</span>