ACCIDENT AL RAL·LI DAKAR

La dona de Nani Roma: "S'ha quedat inconscient amb el peu a l'accelerador"

El copilot Àlex Haro ha hagut d'estirar el fre de mà al veure el seu company inconscient i el cotxe ha acabat bolcant

Nani Roma té un accident que l’obliga a abandonar el Dakar. / DAKAR

1
Es llegeix en minuts

La imatge del Mini X-Raid de Nani Roma bolcant en una zona de dunes amb poca visibilitat ha fet la volta al món. El pilot català ha protagonitzat un dels accidents més espectaculars d'aquest Dakar i s'ha hagut de retirar després de patir un traumatisme cranioencefàlic i cervical.

L'incident s'ha produït en els últims quilòmetres d'una etapa en què Nani i el seu copilot, Àlex Haro, estaven recuperant terreny després de passar a la quarta posició pel WP5 amb 5'35" perduts. El cotxe del català anava amb el gas a fons en una zona de poca visibilitat on s'apreciava poc el relleu de les dunes i ha acabat perdent el control. Quatre voltes de campana i el cotxe destrossat són el resultat d'un accident que ha acabat amb les aspiracions del Nani en aquest Dakar.

L'origen de l'accident

La dona del pilot, Rosa Romero, ha explicat com ha passat l'accident. "Àlex Haro m'ha explicat com ha sigut. Just arribant al final, a 400 metres de la meta, hi havia un esglaó fort que no estava pintat al roadbook com a perill i s'han donat un cop. El problema és que al donar-se el cop, el Nani s'ha quedat inconscient, el peu li ha quedat a l'accelerador i llavors ha sigut quan han bolcat. Al quedar-se inconscient no ha pogut fer res", ha relatat la pilot de l'equip Himoinsa. Perquè llavors, el copilot, al veure que el Nani no responia als seus senyals, ha hagut d'estirar el fre de mà per evitar mals pitjors; cosa que ha provocat que el Mini X-Raid fes quatre voltes de campana.

Notícies relacionades

Romero també ha explicat que el seu marit li ha demanat que continués la carrera, que no abandonés per ell. "Estava conscient, li havien donat un calmant i li he dit que si volia me n'anava amb ell a l'hospital. Però m'ha dit que no, que seguís, que estava bé i que després ja em diria com estava quan el miressin bé a l'hospital", deia la Rosa. I afegia, "la sort és que he estat amb ell i l'he vist abans que se l'emportés l'helicòpter. Almenys, si el veus físicament i veus com està, et quedes més tranquil·la. Estava molt contusionat, li feia molt mal l'esquena i, com que havia perdut el coneixement, estava una mica desubicat".

Ara, el pilot està conscient a l'hospital i, encara que té dolors, ja pot caminar.