LA CRISI BLANCA

El Madrid més caòtic dels últims anys

En les 17 jornades que ha disputat, el conjunt blanc s'ha deixat 19 punts, dos menys que en tota la temporada passada

Zidane torna a encallar, just en el moment que Bale recupera tot el seu protagonisme després d'aparcar les lesions

undefined41512230 real madrid s french coach zinedine zidane reacts during the180108184327

undefined41512230 real madrid s french coach zinedine zidane reacts during the180108184327 / MIGUEL RIOPA

3
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

No hi ha redempció possible per al Madrid, un equip capaç d’alternar grans gestes amb enormes daltabaixos. L’últim, l’empat a Vigo que el deixa a 16 punts del Barcelona, ha reobert una crisi que estava latent des que va acabar l’any amb el 0-3 al clàssic. Un cop de destral que va tirar per terra la confiança d’un equip que torna a estar perdut i que en tan sols 17 jornades, 51 punts, se n’ha deixat 19 pel camí, dos menys que en tota la temporada passada. Una dada que assenyala novament Zinedine Zidane, que torna a encallar.

Ja no es parla de la Lliga als fòrums madridistes, tampoc de resistir o esperar una ensopegada del líder. No ho fa Zidane, que després del fiasco de Vigo, es va desmarcar de la pregunta sobre si el campionat estava impossible. «No parlarem de la Lliga cada setmana», va etzibar el tècnic francès. Una cosa semblant al que va dir Mourinho el desembre del 2012 quan el seu equip estava a 10 punts del Barcelona. «La Lliga està pràcticament perduda», va afirmar el tècnic portuguès. Zidane sí que va esgrimir una anàlisi sobre el que havia mostrat el seu equip: «No tenim prou confiança per jugar bé 90 minuts».

Una frase explicativa, malgrat que no prou perquè el que no té el Madrid és una proposta futbolística, una idea que atorgui continuïtat al joc, tal com va proposar en l’arrencada del curs. No obstant, d’aquell equip fresc i vigorós de l’estiu passat no en queda pràcticament res.

DEFENSA DE VIDRE 

La defensa torna a ser de vidre, el mig del camp no té prou jerarquia i pateix el risc de caure físicament. Malgrat això, passa per ser el més solvent de la plantilla. Zidane va fer seure Modric i Isco a Vigo i el seu equip amb prou feines va tornar a tocar la pilota.

A dalt, Benzema, Cristiano Ronaldo i Bale sumen 10 gols entre tots tres a la Lliga. Dos el davanter francès en 12 partits de Lliga, quatre el portuguès en 13 enfrontgaments i quatre de Bale en set. Les dues dianes del gal·lès a Vigo li tornen un protagonisme enfosquit per les lesions. La premsa anglesa no ha passat per alt la seva actuació davant el Celta fins al punt que el diari Mirror arriba a afirmar que «el temps de Cristiano Ronaldo com a rei del Bernabéu sembla estar arribant al feinal després del doblet de Bale».

HA MARCAT 16 GOLS MENYS 

El Madrid és el tercer equip més golejador amb 32 dianes, 16 menys que el Barcelona i per darrere del València. No obstant, el conjunt blanc ha marcat 14 gols menys que la temporada passada a aquestes altures, entre altres coses per la falta d’encert de Cristiano. No va marcar en el clàssic del 23 de desembre i tampoc a Vigo, on va oferir un curset d’impotència.

No va ser l’únic, perquè la segona part del conjunt blanc va ser un despropòsit, amb un seguit d’errors en cadena en els gols del Celta. Una resposta més als números d’un equip que s’esvaeix després del descans. El Reial Madrid ha marcat 23 gols en les primeres parts i n’ha encaixat només sis, mentre que a les segones meitats només n’ha marcat nou i n’hi han fet 10.

NI CONCENTRACIÓ NI INTENSITAT

Notícies relacionades

La primera explicació a això seria l’aspecte físic, però Zidane no creu que sigui per aquest aspecte. «Estem bé físicament i la segona part no és qüestió de córrer», assegura el tècnic francès. S’oblida de la falta de concentració i d’intensitat dels seus jugadors, que van mostrar un abandonament impropi per al que es jugava en el partit. De tot això n’ha pres bona nota el tècnic francès, que té el suport de Florentino i que sap superar amb gran tacte els egos d’un vestidor molt complicat.

Una altra cosa és encertar la tecla per foragitar els mals de l’equip. Zidane, que acaba de ser elegit per France Football com a millor entrenador del 2017, està preparat per sortir del Reial Madrid en qualsevol moment. «Sé que no em quedaré 10 anys al Madrid. Sé que un dia això s’acabarà. No estic protegit pel que he fet com a jugador en aquest club. Vull demostrar que puc ser un bon entrenador també en les dificultats. En el futbol, si se sap fer, les coses sempre funcionen», va afirmar Zidane.