EL MERCAT BLANC-I-BLAU

L'Espanyol torna a la Copa amb Gerard Moreno en el punt de mira

El Vila-real medita pagar 20 milions pel davanter per suplir la marxa de Bakambu a la Xina

rpaniagua41398342 graf980  cornell   barcelona   22 12 2017   el lateral brasi180103141223

rpaniagua41398342 graf980 cornell barcelona 22 12 2017 el lateral brasi180103141223 / Alejandro Garcia

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

La cúpula de l’Espanyol va avançar que el mes de gener podria ser mogut en el mercat i el tercer dia del mes ja van aparèixer les primeres turbulències. El quadro blanc-i-blau torna avui a la competició en l’anada dels vuitens de final de la Copa davant el Llevant (21.00 hores), però ahir només es va parlar d’un nom. I no és un jugador qualsevol. Es tracta de Gerard Moreno, el pitxitxi de l’equip amb 7 gols.

La marxa de Cedric Bakambu a la Superlliga xinesa per 40 milions va donar peu a un clàssic del mercat periquito. Des de la seva marxa del submarí groc el 2015, sempre apareix en l’òrbita castellonenca quan s’obren les operacions. La resposta sempre ha sigut la mateixa. Ni l’entitat catalana vol vendre el jugador ni Gerard vol marxar. És feliç al club de la seva vida, però el Vila-real té el 50% dels drets del punta i una oferta de 20 milions suposaria una quantitat considerable. Sandro, de l’Everton, és l’altra opció de Javier Calleja per suplir Bakambu.

LA REFLEXIÓ DE QUIQUE

Quique Sánchez Flores va valorar amb serenitat aquests rumors al voltant de la situació del seu jugador franquícia. «No ens consta cap oferta, però si arriba me n’assabentaria. Aquesta mena de situacions posen a prova l’estructura per reinventar-se i trobar solucions. No hi ha cap club que pugui barrar el camí o la carrera a cap jugador», va afirmar el tècnic.

    

"No ens consta cap oferta. Aquesta mena de situacions posen a prova el pols i l'estructura per reinventar-se i trobar solucions, però no hi ha cap club que pugui barra el camí a cap jugador" (Quique)

«Sabem que hi ha futbolistes amb un nivell d’exposició altíssim en el mercat. No en tenim necessitat, però si ve una gran oferta que suposa una injecció per al club i aquest té resposta per trobar solucions és una cosa que està en la dinàmica marcada per seguir millorant i reinventar-se», va afegir el preparador, que confia a fer un bon paper a la Copa després d’eliminar en l’estrena un lluitador Tenerife. 

   

Pols amb el Llevant

Després de passar moltíssims problemes en la primera ronda de la Copa davant un lluitador Tenerifeproblemes CopaTenerife, l’Espanyol va patir molt per doblegar un rival de Segona, però almenys va evitar l’ensopegada que va suposar l’any passat l’adeu davant l’Alcorcón. Queden lluny ja els títols del 2000 i el 2006, però l’esperança no es perd mai. El sorteig no va ser dolent per als periquitos, que van eludir adversaris de més entitat com  Barça, Madrid, Atlètic i València. El Llevant, que va empatar a zero a Cornellà a la Lliga, assegura una eliminatòria intensa i equilibrada. 

«LA IL·LUSIÓ DE L’ESPANYOLISME»

Els blanc-i-blaus necessitaran el suport de la seva afició, que va disfrutar en l’últim partit a casa del triomf contra l’Atlètic (1-0). El gol de Sergio García va servir per calmar els ànims i encarar les festes amb la convicció que aquest any es veurà un equip millorat. «Som a temps de tot. La Copa és una il·lusió de tot l’espanyolisme i tenim l’obligació de fer-ho el màxim de bé. S’ha de tenir clar que es tracta d’un duel de 180 minuts i hem de jugar de forma intel·ligent».

Gairebé 20.000 periquitos van assistir al xoc contra els matalassers del 23 de desembre. Res a veure amb els 8.130 de la Copa contra el Tenerife del mes anterior. Avui, l’estadi viurà una nova prova i Quique és optimista: «El plantejament és guanyar i punt. Em guio per com respira el vestidor i està millor. Estem liderant un projecte bonic». 

    

Notícies relacionades

 

Amb Diego López fix a la porteria, hi haurà algun retoc respecte a l’equip utilitzat últimament a la Lliga. Es van quedar fora de la llista Javi Fuego, Mario Hermoso i Javi López. El Llevant, que visita el Camp Nou diumenge, estarà comandat pel talentós Bardhi i pel capità Morales. Tots dos es perdran el xoc contra el Barça per sanció.