LA RIVALITAT ENTRE ELS DOS GRANS

Un altre 'títol' abans de començar el clàssic

El Madrid espera que el Barcelona li faci el passadís en el xoc de dissabte després d'aconseguir el Mundial de Clubs

undefined8143740 madrid   07 05 2008  partido de liga real madrid    fc barce171217181634

undefined8143740 madrid 07 05 2008 partido de liga real madrid fc barce171217181634 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
Antonio Merino

¿Algú s’imagina Messi fent el passadís a Cristiano poc després que el madridista ha igualat el blaugrana en nombre de Pilotes d’Or? Doncs això és el que pretén el Madrid que es vegi dissabte al Bernabéu poc abans de l’arrencada del clàssic. «M’agradaria que el Barcelona ens fes el passadís com a homenatge per haver guanyat el Mundial de Clubs», va dir Cristiano Ronaldo després del xoc davant el Gremio.

    

No sembla que els desitjos del portuguès puguin veure’s realitzats. Segur que li han mostrat les fotos o el vídeo de l’ltima vegada que el Barça va fer el passadís al Madrid. Va ser el 7 de maig del 2008. L’equip de Rijkaard arribava al Bernabéu una setmana després que els blancs es proclamessin campions de Lliga. Puyol i companyia van esperar els jugadors per felicitar-los i Raúl i Casillas van agrair el detall.

No hi va haver passadís a l’estiu

Res indica que aquesta instantània es pugui recollir dissabte que ve, entre altres coses perquè el conjunt blaugrana té decidit que només fa passadís a l’equip que ha guanyat alguna de les competicions en què participa l’equip català, és a dir Lliga, Copa o Champions.

    

Per confirmar aquest plantejament n’hi ha prou de mirar enrere. L’estiu passat, el Madrid va encarar la Supercopa espanyola davant el Barcelona al Camp Nou després de guanyar la Supercopa d’Europa i a ningú del club blaugrana li va passar pel cap la idea del passadís. Tampoc al Sevilla, que es va enfrontar a l’equip blanc a la Copa després que els blancs aconseguissin el Mundial de Clubs.

    

Després del títol aconseguit a Abu Dhabi, Florentino va afirmar que desconeixia si hi haurà passadís en el clàssic. És possible que al llarg de les pròximes hores tingui la confirmació que no n’hi haurà. L’altre desig del president és intentar retallar punts al líder, el mateix que sosté Cristiano. «Volem guanyar perquè la Lliga segueixi viva», va dir CR7 després d’aconseguir el seu segon Mundial de Clubs consecutiu, en què es va haver de conformar amb la Pilota de Plata perquè el millor jugador del torneig va ser Modric, que ara està pletòric.

Notícies relacionades

    

Igual que Zidane. A 19 dies de complir dos anys al capdavant del primer equip, el tècnic francès ja suma vuit títols amb doblets en Champions, Supercopa d’Europa i Mundial de Clubs. A tot això s’hi ha d’afegir una Lliga i una Supercopa d’Espanya. Va aconseguir sis títols més Miguel Muñoz, el primer en l’escalafó, però va necessitar 12 anys més dels que suma el francès a la banqueta blanca. H