La marca del tauró

El Manchester City de Guardiola devora rècords i estadístiques a la Premier League igual que va fer a la Lliga i la Bundesliga

verpdf

verpdf

2
Es llegeix en minuts
Pol Gustems

És una contrarietat que el futbolista que va batejar el Manchester City dels rècords estigui veient els partits des de la grada. El francès Benjamin Mendy, lesionat de gravetat, va inspirar la denominació de Shark team. Les seves victòries l’han fet aixecar del seient, amb els lligaments del genoll dret trencats, en celebracions per la gespa corrent a peu coix. A meitat de temporada, i a l’espera de nous episodis, el més probable és que aquest sigui el nom amb què es recordi el City de Pep Guardiola. 

Shark Team. De moment, 15 victòries seguides a la Premier. Una fita que cap dels campions històrics britànics s’havia apuntat mai. Guardiola va camí de repetir l’empresa que ja va aconseguir a Barcelona i a Munic. La temporada 2010-2011 va ser la del 5-0 al Madrid de Mourinho, una lliga de 96 punts i la quarta Champions dels blaugranes a Wembley, davant del Manchester United. Llavors va encadenar una ratxa de 16 victòries consecutives.  

Tres anys més tard, amb el Bayern, va alçar la Bundesliga més primerenca el 25 de març del 2014. Ningú l’havia guanyat tan aviat i mai abans un equip alemany havia enllaçat 19 victòries seguides. Amb el del City, Guardiola reuneix el rècord de triomfs consecutius en les tres grans lligues on ha entrenat.

Piropos de Shearer

Guardiola ho valora així: «15 victòries a la Premier és realment complicat. Significa molt. Som els primers que ho aconseguim, però el rècord és aquí per ser superat. I algú ho aconseguirà en el futur». Els últims dos campions, Leicester City i Chelsea, van aconseguir distanciar-se a la taula aprofitant que no jugaven la Champions. Aquesta temporada el Top 5 anglès no sols la juga, sinó que els seus integrants s’han classificat per a vuitens de final. 

Notícies relacionades

«¿Què és el que estem presenciant aquí? ¿Un dels millors equips que hem vist mai?», va preguntar Gary Lineker als seus convidats del Match of the Day de la BBC. «Sense cap dubte», va respondre Alan Shearer: «Recomanaria a tots els pares els fills dels quals s’han perdut el resum que els el posin demà». 

Guardiola va comentar fa unes setmanes que quan les derrotes arribessin, li tornarien a qüestionar l’estil. La temporada passada la premsa anglesa li va suggerir que apliqués un plantejament més pragmàtic davant les particularitats de la Premier. No ho va considerar. Més aviat ha radicalitzat el seu propi model, incrementant la possessió de pilota del 60% al 66% aquest curs. El pròxim rival és el Tottenham, un equip que Guardiola encara no ha guanyat a Anglaterra.