DELICTES SEXUALS

Detinguts tres futbolistes de l'Arandina per una presumpta agressió sexual a una menor

La policia captura dos davanters i el porter de l'equip burgalès arran de la denúncia d'una noia de 15 anys

zentauroepp41285112 arandina fc171212100409

zentauroepp41285112 arandina fc171212100409

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres jugadors de l’Arandina Club de Futbol, un equip del Grup VIII de  Tercera Divisió d’Aranda de Duero (Burgos), han sigut detinguts per la seva presumpta implicació en un delicte d’abusos sexuals a una jove menor d’edat, que els ha denunciat per aquests fets, segons han publicat diversos mitjans locals i han confirmat fonts policials.

Els arrestats per la Policia Nacional dilluns passat al seu propi domicili de la localitat burgalesa van ser Carlos Cuadrado Santos Lucho i Víctor Rodríguez Ramos Viti, davanter i porter, respectivament. Al mateix temps, va ser requerida la presència a la comissaria d’Aranda d’un tercer jugador, Raúl Calvo, també davanter i company de pis dels anteriors, que es trobava a Valladolid i que va ser detingut en el moment d’arribar al recinte policial, on va anar voluntàriament.

La noia, de 15 anys, està rebent tractament psicològic a l’oenagé Fundació ANAR de Madrid (Ajuda a Nens i Adolescents en Risc), a la qual es van dirigir els seus pares per comunicar el que havia succeït. La fundació va acudir a la UFAM (Unitat Central de la Família i Dona de la Policia Nacional), on se’ls va aconsellar que interposessin la denúncia a Aranda de Duero.

Cita al pis

Segons fonts policials, la nena hauria quedat fa uns 10 dies per mantenir relacions sexuals amb un dels tres implicats, però una vegada al domicili dels futbolistes s’hi van voler sumar els altres dos, cosa a la qual ella es va negar, de manera que va ser «forçada», segons les mateixes fonts, que han assenyalat que es tracta d’un cas semblant al de La manada als Sanfermines, però amb l’agreujant que la víctima és menor d’edat.

Notícies relacionades

El Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó va emetre un comunicat en el qual confirma que el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 d’Aranda de Duero, en funció de guàrdia, ha declarat secretes les actuacions. Està previst que avui els detinguts passin a disposició judicial. Tots tres, d’entre 19 i 24 anys, han passat aquestes nits a la comissaria. La Policia Nacional va traslladar ahir Carlos Cuadrado i Víctor Rodríguez al pis que comparteixen per registrar-lo.

Per la seva part, l’Arandina va emetre un comunicat en el qual assenyala el seu màxim i total respecte a la Justícia, es refereix al dret de la presumpció d’innocència i condemna qualsevol acte de violència masclista. Després de manifestar que les detencions dels tres futbolistes no tenen res a veure amb temes relacionats amb el futbol i el club, afegeix que, en el supòsit de que siguin certs els motius de l’arrest, «aquests jugadors quedaran automàticament apartats de la disciplina de l’Arandina CF».