LA NOVA RIVALITAT CATALANA

L'Espanyol i el Girona disputen un duel amb morbo a Cornellà

Quique Sánchez Flores exigeix rebel·lia per defensar la posició històrica dels periquitos davant el seu rival d'aquest dilluns

esp

esp

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

L’Espanyol i el Girona afronten avui dilluns un duel amb morbo Cornellà (21.00 hores, Gol). La irrupció de l’equip gironí en la màxima categoria ha afegit una dosi de rivalitat catalana. L’equip de Machín té ara un punt més que el quadro periquito, que intentarà capgirar la situació aquest vespre amb una desitjada victòria al seu estadi. 

Arriba el dilluns i toca partit al RCDE Stadium, un fet que lamentablement s’ha convertit en una tradició per culpa de la nefasta distribució d’horaris de la Lliga de Futbol Professional. El quadro blanc-i-blau ja ha protestat amb contundència per una realitat que afecta especialment les grades. Sobre la gespa, en canvi, els resultats acostumen a ser bons per als periquitos el primer dia de la setmana: 10 punts de 12 a casa en els quatre partits disputats en dilluns. 

117 anys d'història

Quique Sánchez Flores va defensar amb fermesa la jerarquia i el passat del seu club. «Estem en un raconet i se’ns fa el cas que se’ns fa. El Girona ve a ocupar una mica més del nostre espai i això ens ha de provocar un sentiment de rebel·lia per estar al lloc que ens correspon per història», va començar dient el tècnic, que va reconèixer el «fre real» en un projecte periquito que havia de ser més ambiciós en aquest curs. L’inici no ha sigut bo i toca escalar. «Volem oferir un bon partit a la nostra afició, ser el bloc de la temporada passada. Amb aquest equip es poden fer coses importants».

«Tenim 117 anys d’història, pocs en tenen tants. Ocupem el setè lloc en la història de la Lliga espanyola i, tot i així, sembla que sigui difícil mantenir la nostra presència. Davant qualsevol enemic que ens vulgui prendre protagonisme ens hem d’imposar en la competició, que és el que és al nostre abast», va remarcar el preparador. 

Nova rivalitat

Des de la temporada 2006-07 no coincidien tres equips catalans a Primera. Llavors era el Nàstic el que acompanyava el Barça i l’Espanyol, que va perdre a Montjuïc contra els tarragonins (0-1). Avui s’estrenarà rivalitat amb el Girona, el vuitè equip de Catalunya a la màxima categoria. També hi han sigut, a més dels quatre ja esmentats, el Lleida, el Sabadell, l’Europa i el Condal.

El míster blanc-i-blau va comparar el matx contra el Girona amb l’últim a casa contra el Getafe, quan l’Espanyol va vèncer per la mínima. «El Girona serà un equip incòmode, difícil i intens. Es repetiran partits que ja hem jugat, si recorrem al nostre positivisme i ens allunyem del pessimisme estarem més a prop de guanyar», va valorar Quique, que té la baixa del lesionat Sergio García. Ni tan sols així va entrar a la llista Álvaro. Óscar Duarte i Hernán són les novetats en un equip amb quatre advertits de sanció: Víctor Sánchez, David López, Aarón i Javi Fuego.

El bloc de Pablo Machín necessita imperiosament puntuar per capgirar un escenari dantesc. Els 10 últims dies, a l’equip blanc-i-vermell tot li ha sortit entre molt malament i encara més malament. El gol del Betis al minut 95 va costar dos punts al Benito Villamarín. Però el partit contra l’Alabès va superar el que és insuperable: del 2-0 al 2-3. Cinc punts al contenidor que semblaven lligats sense comptar amb les lesions de Bernardo i Muniesa, que s’afegeixen a la de Pedro Alcalá. El trio de centrals titulars descartat com a mínim per al que queda del 2017. 

Notícies relacionades

«Estem limitats, però intentarem ser un equip competitiu», va reconèixer ahir Machín, que només té Ramalho i Juanpe com a centrals disponibles i haurà de reubicar algun jugador a l’eix per mantenir la línia de tres. 

Els resultats de la jornada també li han anat fatal al Girona, amb victòries de tres dels quatre últims classificats. «No sé si és un partit de més de tres punts, però sí que és una bona oportunitat de puntuar», va dir el tècnic, que va descartar, això sí, que l’Espanyol sigui un rival de la mateixa Lliga tot i estar per sota a la classificació: «A ningú li passa pel cap pensar que nosaltres tinguem millor plantilla que ells. És un equip històric amb jugadors reconeguts i reconeixibles», va sentenciar Machín. A l’atac no hi faltarà Stuani, que s’enfrontarà amb el seu exequip.