EL PARTIT DEL BERNABÉU

undefined41252890 real madrid s portuguese forward cristiano ronaldo  c  celeb171209181155

undefined41252890 real madrid s portuguese forward cristiano ronaldo c celeb171209181155 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

El Madrid goleja el Sevilla amb facilitat inesperada (5-0)

Cristiano Ronaldo anota dos dels cinc gols que l'equip blanc marca abans del descans

4
Carlos F. Marcote

El Madrid va celebrar amb una festassa la cinquena Pilota d’Or de Cristiano Ronaldo, autèntic motor de l’equip blanc davant un igual per la seva condició de classificat per a vuitens de la Champions i empatat a punts amb ell a la Lliga abans d’ensorrar-se al Santiago Bernabéu. Un escenari que ningú havia arribat a imaginar abans d’un matx que es presentava carregat d’estrès per a Zidane i els seus, obsessionats a no cedir més terreny amb el Barcelona abans del clàssic del dia 23. Amb 5-0 el Madrid va arribar al descans, amb un primer gol de Nacho, dos de Cristiano Ronaldo, el segon de penal, un de Kroos i un altre d’Achraf

Un passeig per al Madrid i un cop per al Sevilla, que en el segon temps es va preocupar més de no sortir més perjudicat que d’una altra cosa, mentre que els blancs aixecaven el peu amb vistes al Mundial de Clubs i sobretot al clàssic amb el Barça del dia 23, al qual arribaran, passi el que passi a Abu Dhabi, amb la moral recomposta després de tanta inseguretat evidenciada des que va començar el campionat de Lliga.

L’estressat va resultar que era el Sevilla, més aviat destrempat i desconnectat del tot als 20 minuts de partit. El temps que va trigar el Madrid a aclarir la tarda amb un matiner gol de Nacho gràcies a la permissivitat de la defensa andalusa i a l’assistència involuntària del davanter visitant Muriel (m. 3), i amb el primer del modest golejador portuguès després de rebre una llaminadura d’Asensio (m. 23), el relleu sorpresa d’Isco en la formació inicial blanca. Els altres canvis estaven cantats arran de la precària situació de la defensa madridista, a més de l’absència obligada de Casemiro per sanció, fet que va decidir Zidane a recuperar de pressa i corrents Vallejo per formar parella al centre de la defensa amb Nacho i col·locar com a lateral dret Achraf, que va firmar una actuació de notable alt.

Menú de primera

Amb aquell primer  gol de Ronaldo va quedar fulminat l’intent de rèplica del Sevilla, que, amb Banega a les regnes, bona pressió i notable profunditat per fora a càrrec de Navas i Nolito, va crear alguns dubtes al conjunt madridista. Un estat de coses que no va anar a més perquè Navas va fer un clar penal a l’interceptar amb la mà alçada un barret de Marcelo i Ronaldo es va encarregar de transformar-lo (m. 31), encara que Sergio Rico va estar a punt d’aturar-l’hi. Un altre atacant sevillista fora de la seva posició per fer una frustrant ajuda defensiva i aplanar el camí a un Madrid que no va tenir més remei que desmelenar-se per servir per fi un menú de primera aquesta temporada al seu estadi. Amb Cristiano en la seva millor salsa i decidit a correspondre a l’homenatge rebut abans del partit amb el millor de si mateix en tots els aspectes del joc.

Casemiro, Carvajal, Bale i Ramos, que no van poder jugar, abans de l'inici del partit / JAVIER barbancho (REUTERS)

A més de recuperar claredat per arreglar la seva marca realitzadora en la competició domèstica –va marcar els mateixos gols que havia fet en tota la Lliga–, el portuguès es va impregnar d’un rampell solidari gens habitual per baixar a treballar al seu camp i llançar des d’allà els dos contraatacs que van acabar en els dos següents gols blancs abans del descans. Va robar primer per aprofundir sobre Kroos, que va acabar marcat amb l’esquerra de primeres a passada de Lucas des de la dreta (m. 38) i va connectar després amb Benzema perquè el davanter francès obrís per a l’arribada d’Achraf, que va creuar perfectament davant la sortida de Rico (m. 42).

Benzema al pal

A falta de tota una part, el Madrid va donar per tancat un partit del qual el Sevilla més car de la història va sortir malparat, només tres dies després de celebrar la seva classificació per als vuitens de final de la Champions per segon any consecutiu. Les rotacions de Marcucci, amb cinc jugadors en la formació inicial, no li van donar el joc esperat. Dos cops de geni de Nolito i Muriel així que va començar la segona part no van causar més problemes a Keylor Navas, pel cap del qual no havia passat en cap cas la idea de viure una vetllada tan plàcida.

Tampoc el Madrid va fer gran cosa més per engrandir la sagnia sevillista, encara que Benzema va rematar de cap al pal una gran centrada de Marcelo. Achraf va estar a punt de fer un doblet a centrada d’Isco, el relleu als 75 minuts de Ronaldo, que va sortir del camp aclamat, amb un somriure d’orella a orella.

Achraf marca el cinquè gol del Madrid al Sevilla / PIERRE PHILIPPE MARCOU (AFP)

Reial Madrid  5 - Sevilla 0

<span style="font-size: 1.6rem;"><strong>Reial Madrid</strong>: Navas (6), Achraf (7), Vallejo (6), Nacho (7), Marcelo (6), Kroos (7), Modric (7), Lucas (7), Asensio (8), Benzema (6), Cristiano Ronaldo (9). Entrenador: Zidane (7).</span>