EL PARTIT DE STAMFORD BRIDGE

No hi va haver miracle i l'Atlètic cau a l'Europa League (1-1)

L'equip blanc-i-vermell no passa de l'empat a Londres mentre la Roma guanya el Qarabag a l'Olímpic

undefined41205634 chelsea s eden hazard makes a shot on goal  which atletico s171205231734

undefined41205634 chelsea s eden hazard makes a shot on goal which atletico s171205231734 / Alastair Grant

3
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

L’Atlètic no va guanyar el Chelsea a Stamford Bridge ni la Roma es va deixar sorprendre pel Qarabag a l’Olímpic. La carambola miraculosa que necessitava l’equip blanc-i-vermell per progressar fins a vuitens no va tenir lloc i Simeone i els seus nois hauran de rebaixar-se a lluitar el que queda de curs per l’Europa League. Un objectiu menor tenint en compte els terrenys que ha trepitjat el conjunt madrileny en les últimes quatre temporades a la Champions: dues finals, una semifinal i uns quarts de final. Saúl li va donar esperances, però la sort ja estava pràcticament decidida per un gol anterior de Perotti a l’Olímpic. Savic va acabar d’enterrar les il·lusions matalasseres amb un gol en pròpia porta.

No li quedava cap més opció a l’Atlètic que anar amb tot a Londres després d’haver-se deixat pel camí gairebé totes les seves possibilitats d’arribar a la següent fase i, tot i córrer riscos molt seriosos de quedar descavalcat abans de fabricar la seva primera oportunitat de marcar, va acabar fent el gol que necessitava com a mínim per mitjà de Saúl (m. 56).  Però ho va fer dos minuts després que la Roma acabés amb la resistència del Qarabag.

Fins llavors, el conjunt madrileny no havia posat sobre la taula arguments per complir amb el que li tocava. Va començar decidit, sense temps per a especulacions, cosa que no va evitar que aviat es manifestessin les dificultats que trobaria. També els riscos de quedar exposat a les ràpides transicions ofensives de l’equip de Conte.

Sense que el quadro blanc-i-vermell hagués espantat Courtois més que amb un xut fora de Torres als cinc minuts, Morata va alertar molt més amenaçant Oblak,  salvador davant l’exmadridista. Les contres del Chelsea no anunciaven res de bo per a l’Atlètic i el porter va evitar que li arribés la clatellada d’un gol amb una gran parada a Zappacosta al tram final d’un primer temps, que va registrar més possessió blanc-i-vermella, tot i que cap ocasió.

Ni un llançament entre pals van assajar els blanc-i-vermells, que tenien el llast ofensiu de la seva escassa profunditat, nul·la per la banda dreta, ocupada per Thomas i Giménez. Una falta còmoda per a Courtois va ser el primer, ja a la segona part.

Oblak salvador

Va ser el preludi d’una allau sobre la porteria d’Oblak, que va haver de multiplicar-se, en col·laboració amb els seus aplicats defenses, al marge de la falta d’encert de Christensen per rematar de cap a gol un servei perfecte de Hazard. La resposta blanc-i-vermella va ser un xut pal de Filipe Luis i un cop de cap centrat de Koke a la pilota rebotada que Courtois no va tenir problemes per aturar. El videomarcador va reflectir a continuació l’avantatge romà a l’Olímpic, cosa que no va fer a Saúl desistir de buscar el gol amb el qual va obrir el marcador, en en un córner després d’una prolongació de Torres (m. 56).

El Chelsea, que es jugava la primera posició del grup, va tornar a la càrrega i va poder empatar per mitjà d’un desviament de Savic a xut de Hazard (m. 75), que no li va ser suficient per conservar el liderat. H

Chelsea 1 - Atlètic 1 

Chelsea: Courtois (7), Azpilicueta (7), Christensen (7), Cahill (6), Moses (6), Kanté (7), Fábregas (6), Bakayoko (6), Zappacosta (6), Morata (6), Hazard (8). Entrenador: Conte (6). Canvis: Pedro (6) per Bakayoko (m. 64); Willian (6) per Zappacosta (m. 73); Batshuayi (s.q.) per Morata (m. 81).

Atlètic: Oblak (9), Giménez (6), Savic (6), Lucas (6), Filipe (7), Thomas (5), Gabi (6), Saúl (8), Koke (6), Griezmann (6), Torres (6). Entrenador: Simeone (6). Canvis: Carrasco (6) per Torres (m. 57); Correa (s.q.) per Gabi (m. 78); Vietto (s.q.) per Giménez (m. 79).

Gols: 0-1 (m. 56), Saúl, de cap després de prolongació de Torres en un córner. 1-1 (m. 75), Savic, en pròpia porta al desviar un xut de Hazard. 

Àrbitre: D. Makkelie (5), holandès.

Notícies relacionades

Targetes grogues: Lucas (m. 16), Zappacosta (m. 51).

Camp: Stamford Bridge (41.000)