NOU ERROR EN UNA CERIMÒNIA

El disgust de Lydia Valentín amb la pífia de l'himne d'Espanya

La campiona del món va viure una cerimònia surrealista dalt del podi

rpaniagua41184357 man67  anaheim  united states   04 12 2017   lidia valentin 171204091218

rpaniagua41184357 man67 anaheim united states 04 12 2017 lidia valentin 171204091218 / MIKE NELSON

1
Es llegeix en minuts

L'esport espanyol va tornar a viure un moment surrealista. Va passar al Campionat del Món d'halterofília d'Anaheim (Califòrnia, Estats Units), on després del triple or de Lydia Valentín l'organització va fer sonar un himne que no era l'espanyol. La lleonesa desitjava amb ànsies sentir l'himne d'Espanya al lloc més alt del podi però durant uns minuts va sonar un altre himne. 

"Estava superemocionada, perquè era allà al primer lloc en un Mundial. Volia sentir l'himne, ho estava desitjant i, de sobte, no sonava l'himne espanyol i em quedo com: '¡No pot ser veritat. El millor moment i on és l'himne!'. Després han posat un altre himne que no sé d'on és i després han posat l'himne espanyol i m'he emocionat, perquè l'ocasió realment ho mereix", va explicar Lydia després del que havia passat.

Rectificació a deshora

Notícies relacionades

La imatge de la campiona negant amb el cap i el públic espanyol present a Anaheim protestant va ser la imatge del dia. Perquè d'entrada no hi va haver himne i quan va sonar, no era l'espanyol. Els compassos d'Espanya van trigar a arribar; i això va fer enfadar la campiona i l'afició, que va exigir que no es continués endavant amb la cerimònia si no sonava l'himne.

Al final, l'organització va aconseguir rectificar i va acabar la cerimònia com l'ocasió es mereixia. Això sí, ho va fer amb una melodia diferent de l'habitual. Lydia va agrair el gest i va celebrar la triple corona mundial emocionada al lloc més alt del podi.