PRIMERA DIVISIÓ

lainz41191857 graf4058  girona  04 12 2017   los jugadores del alav s cele171204231427

lainz41191857 graf4058 girona 04 12 2017 los jugadores del alav s cele171204231427 / Robin Townsend

El Girona s'ensorra i cau davant l'Alabès (2-3)

L'equip català es deixa remuntar un 2-0 en 20 minuts i acaba derrotat amb un 'hat trick' d'Ibai

3
Jordi Danés

En altre final encara més increïble que el del Benito Villamarín, el Girona va espatllar de mala manera un partit que tenia més que guanyat i el va acabar perdent davant el cuer. De prometre-se-les molt felices amb un 2-0 en el minut 70, els de Pablo Machín van firmar un final indigne d’un equip de Primera Divisió i van encaixar tres gols, l’últim quan ja no hi havia temps per a res.

De fet, després del 2-3, ja no va haver-hi ni temps per tornar a posar la pilota en joc. En poc més d’una setmana, el Girona ha dilapidat cinc punts: dos al camp del Betis i els tres d’ahir. De tenir 22 punts i estar gairebé en zona europea a quedar-se amb 17 i anímicament enfonsat.

Mentre Machín va tirar de manual i de memòria, l’Alabès va can-

viar alguns hàbits com no podia ser d’una altra manera amb el debut del seu quart entrenador en 14 jornades (després de Zubeldia, Cabello i De Biasi, ahir va començar l’etapa Abelardo).

Consistència

El tècnic del Girona es va mantenir fidel al 3-4-2-1, encara que amb tres canvis respecte al 2-2 del Villamarín (Mojica i Bernardo van deixar a la banqueta Aday i Ramalho, mentre que l’entrada de Pere Pons va deixar fora de la convocatòria Timor). Abelardo va intentar donar consistència a l’Alabès amb una defensa de quatre i tres centrecampistes situats pocs metres al davant de la defensa.

El que sí que estava garantit –el Girona perquè ho porta de sèrie i l’Alabès perquè quan s’estrena tècnicament la motivació es multiplica– era la lluita sense quarter sobre un terreny de joc que si no es va congelar, molt a punt hi va estar i en què el futbol tècnic servia de molt poc.

Lesió de Bernardo

De seguida es va veure que el partit seria dur de rosegar perquè hi va haver dificultats per poder fer quatre passades seguides en un costat i a l’altre. Hi va haver molt joc en zona de ningú i poc a les àrees. De fet, ni Bounou ni Pacheco van haver d’intervenir ni una sola vegada en els primers 45 minuts, de domini territorial dels locals.

La primera ocasió remarcable no va arribar fins al minut 25 (Stuani, de cap, va enviar fora un bon centre de Maffeo) i les dues següents, totes dues del Girona, es van fer esperar fins gairebé el descans. En la primera, el Girona va desaprofitar un contraatac de tres per a dos (m. 40), i en l’última, l’àrbitre va invalidar l’1-0 a Borja García, que es va ajudar amb la mà per controlar la pilota (m. 44). Al marge del gol anul·lat, el Girona va patir just abans del descans el contratemps capital, la lesió de Bernardo.

Canvi total

Després del descans, tot va canviar i el partit es va revolucionar. Va atacar primer el Girona, i per partida doble. Primer va ser el pitxitxi Stuani, que va firmar una acció individual de molt mèrit abans de retratar Pacheco (m. 59). I tot seguit, Juanpe, que va tocar amb el cap un córner executat per Borja García (m. 61).

En dos minuts, el Girona va resoldre el partit davant el cuer. O, més ben dit, va semblar que el resolia. Perquè els de Machín van abaixar els braços, l’Alabès no es va donar per vençut (Abelardo va treure Pedraza i Burgui, que van revolucionar el seu equip) i el 2-0 va caure com un castell de cartes.

Ibai va posar la por al cos als locals amb el 2-1 i el Girona es va ensorrar solet. Els nervis no van ajudar i una desconnexió de Juanpe va propiciar un penal de Bounou sobre Pedraza que Ibai va transformar en el 2-2. El pitjor, no obstant, encara havia d’arribar, ja que en l’última acció del partit, i després d’una falta a favor del Girona, Ibai va acabar resolent un contraatac amb penes i treballs que va deixar gelat Montilivi, per si no ho estava prou.