La Portugal de Cristiano torna a topar amb Espanya

La selecció lusitana afegeix a la solidesa defensiva que la va portar a proclamar-se campiona d'Europa el talent de les seves estrelles emergents

jmexposito40452828 hor101  andorra  andorra   07 10 2017   portuguese player cr171201173250

jmexposito40452828 hor101 andorra andorra 07 10 2017 portuguese player cr171201173250 / GUILLAUME HORCAJUELO

1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Cristiano Ronaldo segueix sent l'estrella indiscutible de Portugal, una selecció que arriba al Mundial amb el títol de campió d'Europa i amb una sèrie de jugadors emergents amb què Fernando Santos pot aspirar a millorar les últimes actuacions de la seva selecció a la Copa del Món. Al Brasil van caure en la primera fase, així que no serà difícil superar-ho.

El primer rival d'Espanya a Rússia (el divendres 18 de juny) va esquivar la repesca, a la qual feia molts anys que estava abonat, en l'última jornada, al derrotar una Suïssa invicta durant les nou primeres jornades. La solidesa defensiva ha de ser la principal carta del conjunt portuguès, amb veterans com Pepe, Fonte, Eliseu i Moutinho.

Però Portugal es plantarà a Rússia amb una nova generació, més talentosa, que demana pas a crits. El blaugrana Semedo lluita pel lateral dret amb Cédric SoaresBernardo Silva (Manchester City) i André Silva (Milan) ja s'han guanyat un lloc a l'onze, i l'estrella emergent de la Lliga, Gonçalo Guedes (València), també lluita per un lloc, si bé se'l veu com el relleu natural de Cristiano.

Ganes de revenja

Notícies relacionades

No és que en el debut d'un Mundial faci falta una motivació extra, però sens dubte el conjunt rus la trobarà en el rival. La selecció espanyola ha sigut dues vegades botxí de Portugal en els últims anys, durant l'exitosa etapa de Vicente del Bosque. En el Mundial de Sud-àfrica del 2010, un gol de David Villa (que a Portugal sempre van veure en fora de joc) fa fer fora Portugal als vuitens de final.

El duel ibèric es va repetir dos anys després a l'Eurocopa de Polònia i Ucraïna, i es va resoldre a la tanda de penals. Després de fallar Moutinho, Xabi Alonso i Bruno Alves, Cesc Fàbregas va anotar el cinquè penal d'Espanya, i Cristiano Ronaldo, que s'havia reservat l'últim, es va quedar sense xutar. Aquesta vegada el duel directe no serà tan decisiu, sinó que, en principi, només hauria de decidir qui serà primera de grup davant del Marroc i l'Iran.