VISITA DEL CELTA AL CAMP NOU

Unzué recupera la veu

L'excol·laborador de Luis Enrique al Barcelona s'obre camí amb dificultat com a entrenador del Celta a Primera

zentauroepp41115364 graf899  vigo  pontevedra   28 11 2017   el t cnico del celt171130213357

zentauroepp41115364 graf899 vigo pontevedra 28 11 2017 el t cnico del celt171130213357 / Salvador Sas

3
Es llegeix en minuts
Jaime Amaro

El futbol silencia els col·laboradors dels entrenadors, excepte en les breus intervencions televisives prèvies als partits o quan als caps els cau alguna sanció federativa. Així és com ha transcorregut la carrera de Juan Carlos Unzué (Pamplona, 1967) al llarg dels últims anys, exercint de mà dreta de Luis Enrique: durant una temporada al Celta i tres més al Barça. La decisió de l’asturià de prendre’s un any sabàtic va obligar Unzué a agafar les regnes de la quadrilla que forma amb Robert Moreno (ara segon entrenador), Rafel Pol (preparador físic) i Joaquín Valdés (psicòleg). Amb ells, Luis Enrique va conquistar nou títols per al club blaugrana.

Després de tancar la seva etapa de treball al Camp Nou, els col·laboradors de l’asturià van decidir acceptar l’oferta del Celta per substituir Eduardo Berizzo.  El dia de la seva presentació oficial, Unzué va alçar la veu a Balaídos, amb el president Carlos Mouriño com a testimoni, per proclamar que el Celta no renunciava «a res» durant la temporada, encara que tots van entendre que es referia al fet que intentaria realitzar un bon paper a la Copa i classificar-se en posicions europees.

Repetir la gesta del 2014

I demà dissabte (13.00 h), el Celta d’Unzué es presenta a la cita al Camp Nou amb la il·lusió de repetir la gesta del novembre del 2014 –amb un gol de Larrivey–, però sent conscient de la dificultat de superar un rival que compta amb Messi. Si el 10 té un dia favorable, poca cosa hi podrà fer un Celta que transmet dubtes en el seu joc, que està tenint una trajectòria irregular a la Lliga i al qual li costa assumir la transició entre Berizzo i Unzué. Ha millorat pel que fa al control de la pilota que ja exhibia amb l’argentí, però ha perdut consistència. Juga bé a ràfegues, pitjor a mesura que s’esgota el partit. Això explica que gran part dels seus 24 gols a favor arribin a la primera part. I que sigui en els últims minuts on acostuma a perdre els papers i molts punts.

Aquest és el principal objectiu sobre el qual haurà de retre comptes Unzué al final del present exercici. Encara que el pamplonès disposa del suport del club, el president deixava caure dilluns passat en l’assemblea general d’accionistes que la campanya de l’equip celeste estava sent «irregular». Un avís per a navegants que no va passar desapercebut ni tan sols per a un tècnic a qui el Celta va firmar un contracte de dos anys per dirigir una plantilla amb millors recursos que la que havia brillat la temporada anterior. Unzué va trigar tres jornades a obtenir el primer triomf com a entrenador de Primera. El seu equip ve de guanyar a casa de l’Athletic i el Leganés, després de merèixer el triomf al Sánchez Pizjuán.

Bon planter

Notícies relacionades

Berizzo se’n va anar cap a Sevilla. A Vigo hi van arribar Unzué i la seva quadrilla, amb la qual forma una pinya: comparteixen vivenda, la bicicleta és el seu mitjà habitual per traslladar-se a primera hora del matí a la ciutat esportiva d’A Madroa, on passen gairebé tot el dia. A Vigo, a més a més, s’han retrobat amb Carlos Hugo García-Bayón, que va ser estret col·laborador d’Eusebio Sacristán en la seva etapa com a entrenador del Barcelona B. El màxim responsable del planter cèltic comparteix tots els entrenaments amb Unzué, que cuida amb atencions el planter.

I la fàbrica d’A Madroa continua proveint el primer equip. El centrecampista Brais Méndez n’és l’última perla. David Costas, una altra de les promeses, va preferir anar-se’n cedit al Barcelona B, perquè nois procendents del planter del Barça com Sergi Gómez o Andreu Fontás li tancaven el pas cap a l’equip titular. Costas va debutar dimecres a la Copa amb l’equip de Valverde. Canvi de cromos entre el Celta i el Barça. El que no utilitzava el novè classificat és aprofitat pel líder de la Lliga: el món al revés.