EL PARTIT DE CORNELLÀ-EL PRAT

L'Espanyol s'examina contra el Getafe

El conjunt periquito necessita reaccionar després de dues derrotes consecutives

rpaniagua40007956 deportes  entrenamiento del rcd espanyol171126185645

rpaniagua40007956 deportes entrenamiento del rcd espanyol171126185645

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

L’Espanyol afronta aquesta nit el quart partit de la temporada en un dilluns. Encara que el dia molesta bastant al club per les pèssimes xifres d’assistència, la realitat és que a la gespa no li ha anat malament al quadro periquito el primer dia de la setmana.

Els tres anteriors partits es van saldar amb dues victòries a casa (contra el Celta i el Betis) i un empat a Anoeta. Després de dues derrotes consecutives contra l’Alabès i el València, l’equip necessita un triomf per donar un cop sobre la taula i demostrar que mira cap amunt.

«És el moment de guanyar si volem estar a prop de les metes. Vam fer un bon partit contra el València i això ens tranquil·litza. Ens falta rematar els partits per tenir la sensació completa que estem bé», va resumir ahir Quique Sánchez Flores.

"No hi ha obsessió"

Els blanc-i-blaus s’han mostrat massa irregulars durant la temporada i no poden fallar més a casa davant un rival teòricament inferior. També ho era, per exemple, el Leganés, que es va endur els tres punts de Cornellà en la segona jornada. Encara fa mal aquella derrota, que ha de servir de referència.

«No hi ha cap obsessió, però volem obtenir un bon resultat per no allunyar-nos de l’objectiu», va insistir el tècnic periquito. La idea és desterrar qualsevol tipus d’alarmisme a través d’un bon partit i un triomf reparador. També convindria tenir més eficàcia en l’atac, ja que els registres ofensius (9 gols en 12 jornades) són molt discrets.

Gerard Moreno, en la llista

Quique no vol que s’instal·li el pessimisme en una afició que potser esperava alguna cosa més del seu equip a aquestes altures del campionat. El preparador va recordar els problemes de la campanya passada per instal·lar-se a la zona noble. «El curs anterior vam insistir que el més important no era arribar a dalt ràpid sinó arribar-hi per quedar-s’hi. Hem fet més bones actuacions ara que a aquestes altures de la temporada 2016-17», va valorar el madrileny, que espera un rival «molt agressiu i intens». 

El Getafe es troba a la zona mitjana de la taula amb tres punts més que els periquitos. «Hem de posar intensitat, som els que correm més de la Lliga i podem fer-ho». En aquesta missió serà clau Gerard Moreno, que ha estat tota la setmana entre cotó fluix per una sobrecàrrega al bessó. El punta va entrar a la llista i s’espera que pugui jugar al davant amb Sergio García. Baptistao és baixa per lesió. En la convocatòria destaca l’entrada d’ÁlvaroMelendo Hermoso en lloc del brasiler, Óscar Duarte Diop.

Notícies relacionades

Quique s’enfrontarà a un dels seus exequips. Va dirigir el Getafe la temporada 2004-05 en set partits del gener al febrer del 2015, d’on va tenir una sortida convulsa. «Jo no estava acostumat a agafar equips que lluitessin per salvar-se. En aquell moment Ángel Torres [el president], amb qui tinc una gran amistat, ho necessitava més que jo i hi va haver un intercanvi de condicions. Vaig demanar que no se n’anés cap jugador i es va incomplir la paraula».

Menys exigència

El tècnic també va reflexionar sobre la situació general del club. «Tenim un projecte bonic, un equip preparat per créixer i una estructura organitzativa important, de manera que crec que les bases estan dissenyades i treballades. Això és el més important». L’Espanyol afronta ara un tram de calendari menys exigent amb el GetafeEibarGirona Las Palmas com a pròxims rivals. De la resposta en aquests duels en dependran els nous objectius.