BOGERIA AL VILLAMARÍN

rpaniagua41081443 graf1045  sevilla  25 11 2017   el centrocampista franc s de171125190405

rpaniagua41081443 graf1045 sevilla 25 11 2017 el centrocampista franc s de171125190405 / Jose Manuel Vidal

El Girona deixa escapar la victòria contra el Betis en un final boig

El conjunt català es va avançar, però els verd-i-blancs van igualar en el 85 i després d'encaixar el segon gol de Portu en l'afegit van igualar en l'última jugada (2-2)

3
Jordi Danés

Una autèntica garrotada va rebre ahir al vespre el Girona a l’estadi Benito Villamarín de Sevilla. De les que fan mal i de les que es triga temps a oblidar. Ja celebrava un triomf d’or i molt treballat després del gol al límit de Portu (en el temps afegit), quan els jugadors de Machín no van saber defensar l’última acció a la desesperada del Betis. La pilota li va arribar a Tello, que va guanyar l’esquena a Muniesa i va superar Bounou. Era el 2-2 i no hi va haver temps de res més. Ni de centrar.

El punt, que era boníssim abans de començar, va acabar sent un càstig en lloc d’un premi. El Girona, fins i tot, s’havia sobreposat a l’1-1 de Guardado en el minut 85. Però no va saber tancar el partit i va perdre dos punts quan al Villamarín ja quedaven poc menys de la meitat dels més de 45.000 espectadors que estaven més que resignats amb la derrota.

S’esperava una sortida fulgurant del Betis al seu estadi després del 5-0 contra l’Eibar, però la realitat va dibuixar un escenari inesperat perquè els futbolistes de Quique Setién van saltar a la gespa amb moltes més precaucions de les que deia la teoria. Els andalusos van plantejar el típic partit de visitant i tot i que van tenir les seves ocasions, totes van ser a partir de jugades al contraatac. Mai a través del domini territorial i la possessió de la pilota.

Vaselina abans del descans

En les fases més delicades per als gironins va emergir Bounou, que va salvar un un contra un davant Guardado amb una fenomenal intervenció (minut 15). El porter visitant va tornar a fer-ho quan va sortir als peus de Sergio León (minut 36). Les dues oportunitats van ser molt clares, però el pes del partit el va portar el Girona, que també va tenir les seves ocasions, com un xut amb poc angle de Portu (minut 10) i un cop de cap de Stuani que es va perdre fora (minut 33). Quan la primera part ja tocava al final i ja es jugava el temps afegit, Portu va deixar retratat Adán amb una vaselina després d’una assistència de Borja (0-1).

La segona part va ser de control gairebé absolut del Girona, que va minimitzar el Betis pràcticament en totes les línies. Els locals no van saber com crear problemes al rival, que va continuar dominant amb la pilota als peus. I amb Douglas i Mojica sobre la gespa, la sensació de domini encara va créixer més.

Obra d'art de Guardado

Es veia molt més a prop el 0-2 que l’1-1, però una cosa són les sensacions i l’altra, la realitat. No obstant, el Betis va aprofitar una acció aïllada per forçar una falta a la frontal que Guardado va executar per sobre de la barrera defensiva de meravella de manera que va empatar el partit per primera vegada. Ja feia alguns minuts que Setién ho havia arriscat tot amb l’entrada de Tello, després transcendental, i Sanabria.

L’1-1 va representar un cop dur per al Girona. Malgrat això, els jugadors catalans no van perdre de vista la porteria d’Adán i Portu va marcar el seu segon gol que va fer emmudir literalment els aficionats del Betis. Els tres punts, molt merescuts, estaven al sarró, però el destí li va deparar al Girona un final tremendament cruel.

Betis, 2 - Girona, 2

<span style="font-size: 1.6rem; line-height: 2.6rem;"><strong>Betis:</strong> Adán (5); Rafa Navarro (5) (Fabián (5), 81’), Jordi Amat (5), Tosca (5), Durmisi (6); Camarasa (5) (Sanabria (5), 60'), Javi García (6), Guardado (6); Joaquín (6), Sergio León (5) i Boudebouz (5) (Tello (7), m. 60).</span>