SENTÈNCIA A ITÀLIA

Robinho, condemnat a nou anys de presó per violació

El jugador brasiler va participar en l'atac sexual a una noia albanesa a Milà amb cinc homes més

Passat 8 Els brasilers i exmadridistes, Kaká, esquerra, i Robinho, en l’entrenament del Milan.

Passat 8 Els brasilers i exmadridistes, Kaká, esquerra, i Robinho, en l’entrenament del Milan. / AFP / OLIVIER MORIN

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

El futbolista brasiler Robson de Souza Santos Robi-nho va ser condemnat ahir per la justícia italiana a nou anys de presó per participar en una violació en grup a una noia en una discoteca a Milà el 2013. La jutge Mariolina Panasiti, de la novena secció penal del Tribunal de Milà, va condemnar Robinho per la violació d’una noia albanesa de 22 anys el 22 de gener del 2013, una agressió en  què van participar cinc persones més, quan el futbolista jugava al Milan, club pel qual va fitxar el 2010. «Totes les disposicions legals ja s’estan prenent al voltant d’aquesta decisió en primera instància», va assenyalar el futbolista en un comunicat. El jugador es va reafirmar en la seva innocència: «No vaig tenir cap participació en aquest assumpte».

Segons consta en l’informe, Robinho i els seus cinc acompanyants «van abusar de les condicions d’inferioritat psíquica i física de la persona atacada, que havia ingerit substàncies alcohòliques de manera insidiosa i fraudulenta, consistent a oferir-li beguda fins al punt de deixar-la inconscient i incapaç d’oposar-s’hi». En aquest estat, Robinho i els seus cinc acompanyants van portar la dona al guarda-roba del Sio Café de Milà, on es van portar a terme les violacions. Malgrat això, el tribunal que porta el cas fixa la quantitat de 60.000 euros per a la dona en concepte d’indemnització.

Robinho, de 33 anys, que en la seva carrera ha passat per clubs com el Rial Madrid (2005-2008) o el Manchester City (2008-2010), milita des de l’any passat a l’Atlético Mineiro.

L’octubre del 2014, quan va transcendir la notícia que Itàlia l’investigava per aquests fets, el jugador els va desmentir a través d’un comunicat en què va proclamar la seva innocència. Ara, segons publica el diari La Stampa, la víctima de la violació va confirmar en la seva declaració totes les acusacions que pesen sobre Robinho i els seus cinc acompanyants, que són també brasilers i en principi el seu pro-

cessament encara no s’ha produït.

El 2009, quan participava en la lliga anglesa, es va saber que Robinho estava sent investigat per la policia per una presumpta violació en un club nocturn de Leeds, encara que, després de ser sotmès a un interrogatori, va ser posat en llibertat sota fiança. El futbolista va negar aquelles acusacions. «Nego categòricament qualsevol acusació d’haver comès algun crim i estic disposat a col·laborar amb la policia», va escriure el futbolista a la seva pàgina web.

Possible extradició

Notícies relacionades

Ara tot és diferent després de la seva condemna per la justícia italiana. Això sí, la possible extradició a Itàlia de Robinho sembla força complicada segons diuen les lleis del Brasil, que en un dels seus articles, redactats l’any 1938, deixa ben clar que en cap cas serà concedida l’extradició d’un ciutadà brasiler a un país estranger. També recull aquest text que el ciutadà serà jutjat al seu país si el fet contra ell constituís una infracció segons la llei brasilera. 

Robinho va ser fitxat per Florentino Pérez el 2005 durant la primera etapa de l’actual dirigent blanc. El club blanc va pagar 18 milions al Santos per un jugador del qual es deia que estava destinat a ser el successor de Pelé. El mateix futbolista va anunciar que arribava al Madrid per ser «el millor del món», però després de guanyar dues Lligues i una Supercopa d’Espanya en els quatre anys que hi va estar, en què va disputar 135 partits i va marcar 35 gols, no va respondre a les expectatives que s’havien creat. Amb el Brasil ha sigut 99 vegades internacional i ha aconseguit 28 gols.