INVECTIVA D'UN MITE DEL BÀSQUET

Un exentrenador del Madrid elogia Franco i massacra els independentistes

"Em sento indignat amb aquests sediciosos, espero que els posin a la presó a tots", diu Pedro Ferrándiz

ferrandiz

ferrandiz

1
Es llegeix en minuts

Pedro Ferrándiz, el llegendari exentrenador del Madrid de bàsquet, ha criticat amb contundència la situació política que es viu al territori català. "Em sento indignat amb aquesta colla de sediciosos indocumentats que han portat Catalunya a la ruïna", ha assegurat en una entrevista a la web A la contra.

"Espero que els posin a la presó a tots i que la presó els duri molts anys. Encara no han pagat tot el que han de pagar", ha afegit l'extècnic, que aquest dilluns va fer 89 anys. Ferrándiz és el preparador més llorejat del bàsquet espanyol, amb 13 Lligues i 4 Copes d'Europa.

"40 anys de pau social"

El seu aniversari coincideix amb una altra efemèride especial, la mort del dictador Francisco Franco. "Quin dia... Jo acostumo a dir que un 20 de novembre va morir un gran home... i en va néixer un altre. És clar que en aquesta data sol passar alguna cosa gran que no s'espera". 

Notícies relacionades

L'exentrenador dels anys 60 i 70 va valorar l'època de Franco. "Va ser un dictador que va portar casos de corrupció i moltíssimes altres coses. Però també va portar estabilitat i una pau social que va durar 40 anys. S'han de recordar les repressions, però no es poden oblidar les que hi va haver al bàndol republicà", ha explicat durant l'entrevista. 

"La història negra d'Espanya"

Ferrándiz també s'atura en un episodi que va viure de prop. "Jo, durant la guerra civil, vaig veure a Alacant com es cremava una església i com les hordes assaltaven un convent. Jo ho vaig veure. I tota la violència que hi va haver, tota junta, pertany a la història negra d'Espanya. Però en aquella època de Franco, tothom a Espanya tenia un Sis-cents. Com he dit i recordo, jo soc un devot demòcrata: però de la democràcia pura", remarca.