JORNADA 12

Un Espanyol inquiet rep l'invicte València

zentauroepp40994166 17 11 17 rcd espanyol  foto carlos mira171118182039

zentauroepp40994166 17 11 17 rcd espanyol foto carlos mira171118182039 / Carlos Mira

3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

No ha sigut aquesta una quinzena fàcil per a l’Espanyol. La derrota al camp del cuer, l’Alabès, va deixar un mal gust de boca a l’afició periquita en el pitjor moment, just abans de la parada de seleccions, sense un partit a curt termini que pogués servir d’esbandida. La polèmica per la no renovació de Pau López i les queixes de Sergio García tampoc han ajudat gaire a calmar un ambient ja tens després que la Lliga tornés a desterrar el club blanc-i-blau a jugar dos dilluns més d’aquí a finals d’any. I en aquest context arriba a Cornellà el València, invicte i amb els millors números de la seva història. 

    

Quique Sánchez Flores va definir ahir com un «repte importantíssim» la possibilitat de ser «el primer a fer caure el València». Per a això haurà d’afinar la punteria, ja que els seus 9 gols a favor només milloren les dades dels quatre últims classificats. El València no ha aconseguit mantenir la porteria a zero lluny de Mestalla en tot el curs, i segur que aspira a trencar la ratxa al RCDE Stadium.

ÓSCAR DUARTE, 9 MESOS DESPRÉS

Quique no podrà comptar amb Hermoso, expulsat a Vitòria, i per això Naldo apunta a titular. Un altre central, Óscar Duarte, forma part de la convocatòria nou mesos després de trencar-se el lligament encreuat anterior del genoll esquerre, però començarà a la banqueta. Marc Navarro i Granero també tornen a la llista.

    

«El València és un equip dur que sempre ha tingut el costum d’estar entre els millors. Ara és on li correspon. Espero un partit dur i no deixarem espai. Tots dos voldrem jugar ràpid, som dos conjunts molt similars», va vaticinar el tècnic periquito, que no es talla al mostrar l’afecte que sent pel seu antic club ni l’admiració per Marcelino: «En cada equip en què ha estat hi ha hagut exigència, bonança i resultats».

    

El míster blanc-i-blau va intentar restar transcendència a les polèmiques al voltant de Pau i Sergio García. Amb el davanter, que es va reivindicar fa uns dies dient que no va tornar a l’Espanyol «per jugar a estonetes», es va mostrar comprensiu i va criticar la premsa. «Prefereixo rebel·lia abans que comoditat. Per sort llegim les entrevistes senceres, no només els titulars. És un context de rebel·lia magnífic. Els futbolistes juguen pel que fan, no pel que diuen».

MORBO A LA PORTERIA

Més espinosa sembla la situació de Pau, reticent a acceptar l’oferta de renovació del club. «Si no renova, no perdrem el temps en un porter que no vol estar aquí», havia declarat Jordi Lardín, el director esportiu, setmanes després que Diego López (el més ben pagat de la plantilla) es queixés de la seva suplència. Quique va ser comprensiu amb Lardín, però va deixar entreveure que avui Pau serà titular: «Vull que juguin els millors i ell està entre els millors. És una lectura de club més que una pròpia. No volem perdre jugadors, perquè aquesta va ser la dinàmica fa un temps».

PROTESTA DE L’AFICIÓ

Es queixen alguns jugadors i es queixarà l’afició. Diversos col·lectius periquitos han organitzat una protesta en el minut 12, en què es cridarà No als horaris, respecte a l’afició. Quique va celebrar «tenir per fi un bon horari» i va dir que tractaran de donar al públic «un bon entreteniment».

    

Notícies relacionades

El València, que busca la vuitena victòria consecutiva a la Lliga, arriba amb tota la plantilla disponible, inclòs Zaza (9 gols), que acumula quatre grogues. Gayà pateix molèsties a l’esquena i Rodrigo, Soler i Guedes han estat amb les seves seleccions, així que Marcelino podria repartir esforços. «No ens distreurà que el pròxim partit sigui el del Bar-

ça», va assegurar el tècnic asturià.