JORNADA 12

El Girona empata amb la Reial i encadena quatre jornades invicte

El conjunt català firma una gran segona meitat i Stuani salva un punt amb el seu setè gol de la temporada (1-1)

jmexposito40985189 graf985  girona  17 11 2017   el delantero brasile o de la r171117222855

jmexposito40985189 graf985 girona 17 11 2017 el delantero brasile o de la r171117222855 / Robin Townsend

2
Jordi Danés

El Girona no va poder ampliar l’excepcional ratxa i arribar al 12 de 12, però va sumar un punt de molt mèrit contra la Reial Societat que manté els de Machín en un estat de gràcia notable i en una situació còmoda en la classificació després d’haver-se enfrontat ja, en només dotze jornades, als set equips que disputen aquest any competició europea (els quatre de Champions i els tres d’Europa League).

L’empat final va ser molt benvingut a Montilivi després d’una primera part en què els blanc-i-vermells van estar en mans del rival i molt lluny d’un nivell acceptable. A la represa, la millora local va ser indiscutible i el premi va arribar gràcies al seu jugador més inspirat, l’uruguaià Stuani, que va marcar el seu setè gol del curs.

Golàs de Willian José

La primera meitat va estar marcada pel gol visitant la primera vegada que la Reial Societat va trepitjar àrea. S’ho va fer tot Willian José, autor d’una jugada d’enorme qualitat en què va fer el que va voler en els últims metres.

El Girona no va saber com respondre al 0-1 i va estar molt desdibuixat sobre la gespa de Montilivi. La baixa de Pere Pons es va notar perquè el seu substitut, David Timor, no té encara el rodatge ni els minuts del de Sant Martí Vell. No només va fallar la creació del Girona. Tampoc van ser profunds els carrils ni van aparèixer els mitja puntes, jugadors clau en el joc d’atac de Machín.

A la represa, la millora va començar a partir de la pujada de revolucions dels locals, que van posar molta més intensitat fins a aconseguir inclinar per primer cop el camp cap a la porteria de Rulli. No hi va haver grans ocasions, però l’equip va començar a arribar pels carrils, a fer centrades i a posar pilotes a l’àrea. Una acció de Maffeo i Portu va ser culminada per Stuani en l’1-1 que va semblar activar definitivament els blanc-i-vermells.

Immens Bounou

A la pràctica no va ser exactament així perquè els locals no van saber aprofitar la inèrcia del gol i va ser la Reial Societat qui va reaccionar a partir del gol en contra. No obstant, l’1-2 no va pujar al marcador perquè va aparèixer Bounou, immens en un mà a mà davant Januzaj (m. 68) i amb una gran col·locació en una rematada dins de l’àrea d’Oyarzabal (m. 69).

Amb el pas dels minuts, els dos equips van acabar prioritzant el punt que ja tenien i van arriscar poc per no ser sorpresos a la contra pel rival. L’empat manté el Girona a la zona còmoda al sumar 10 punts dels 12 últims.

Girona, 1 - Reial Societat, 1

<strong>Girona:</strong> Bounou (8); Juanpe (6), Bernardo (5), Muniesa (7); Maffeo (7), Timor (5), Granell (6), Mojica (6) (Aday (5), m. 79); Borja García (6), Stuani (7) i Portu (7).