'La Roja' perd el lloc i l'estil i pateix contra Rússia (3-3)

La selecció espanyola es deixa remuntar un 0-2 i empata amb dos penals regalats

undefined40945304 soccer football international friendly russia vs spain 171114202336 / MAXIM SHEMETOV

undefined40945304 soccer football   international friendly   russia vs spain  171114202336
undefined40945401 epa942  san petersburgo  rusia   14 11 2017   los jugadores 171114202555

/

3
CARLOS F. MARCOTE / MADRID

Ho va tenir a la seva mà, però la selecció espanyola no va poder sumar un altre triomf a l’amistós que va disputar contra els amfitrions del pròxim Mundial a Sant Petersburg. La seva imprevista fragilitat defensiva la va portar a cedir un empat que no va poder deixar satisfet Lopetegui, entre altres coses perquè va ser fruit de dos penals regalats. La Roja es va avançar 0-2 amb gols de Jordi Alba i Ramos de penal, ho va tornar a fer amb una altra pena màxima marcada pel central blanc després que Rússia empatés a dos, però va estar a prop que el conjunt local culminés la remuntada.

Amb cinc novetats a la formació inicial respecte de l’equip que s’ho va passar la mar de bé contra Costa Rica dissabte passat –De Gea, Nacho, Rodrigio, Asensio i el debutant Suso–, el conjunt espanyol ho va tenir tot a favor per derrotar també Rússia, però li van tremolar les cames en els moments més inoportuns. Després de comprovar durant pràcticament tot el primer temps que el fons d’armari de què disposa Lopetegui no és qualsevol cosa, no va deixar de patinar després per permetre que el quadro rus se sobreposés.

El seleccionador espanyol va canviar tot l’atac, però va mantenir el bloc defensiu i d’aquí, de la defensa, va tornar a sorgir Alba per encarrilar el triomf, com va fer en el partit contra el conjunt centreamericà fa quatre dies. Aquesta vegada va aparèixer per suplantar el davanter centre i coronar la centrada magnífica d’Asensio des de l’esquerra amb un cop de cap monumental entre els centrals russos (m. 9). Tot havia partit d’un canvi de joc de Suso, que es va prendre la seva estrena com a internacional absolut amb tota la seriositat i energia que demanava l’ocasió.

RESPOSTA / El gol del lateral blaugrana, just després que Smolov estigués a prop d’obrir el marcador, va ser la resposta contundent a l’intent rus de tallar els circuits de la circulació al mig camp espanyol amb una pressió exigent. Però al cap de 20 minuts els centrecampistes espanyols ja es van poder moure amb més desimboltura, la qual cosa no va impedir que Rússia tornés a amenaçar. Alba, que no va oblidar les seves obligacions defensives malgrat la seva decidida i encertada tirada atacant, va evitar problemes a De Gea amb un creuament providencial a un xut de Dzagoev i ho va tornar a fer davant Glushakov a cinc minuts del descans, quan Espanya ja guanyava 2-0 gràcies al gol de penal marcat per Ramos després d’una pena màxima assenyalada per l’àrbitre en un desviament amb l’espatlla de Kuzayev (minut 35).

Gest de desesperació de Lopetegui durant el segon temps / DMITRI LOVETSKY (AP)

Al que no va arribar a temps el lateral barcelonista va ser a evitar que Smolov escurcés distàncies a quatre minuts de l’intermedi. Després d’una gran combinació russa, el davanter del Krasnodar va retallar Busquets i va afusellar De Gea (m. 41). Espanya no encaixava cap gol des de l’11 de juny contra Macedònia (1-2), però amb prou feines va trigar deu minuts més a permetre que el quadro rus n’hi fes un altre. La defensa espanyola es va adormir per facilitar que Alesei Miranchuk anotés el gol de l’empat (m. 51), però el col·legiat va tornar a donar un cop de mà. Un més que rigorós penal de Dzhikya a Ramos va ser aprofitat de nou pel central madridista per posar la Roja un altre cop al davant (m. 53).

Amb una defensa de tres i sense Busquets, Iniesta, Alba i Ramos ja al camp, la selecció espanyola va perdre el lloc i el control del joc molt més del previst i va donar opció que Rússia tornés a equilibrar el marcador amb un gran xut amb la dreta de Smolov després d’una pèrdua en zona d’alt risc d’Asensio (minut 70), tot i que Rodrigo havia tingut l’oportunitat de sentenciar minuts abans a passada d’Illarra. També ho va poder fer pràcticament al final Smolov, però De Gea va neutralitzar el seu xut amb seguretat.

La fitxa

<strong>3 - Rússia:</strong> Lunev (6), Jirkov (5), Vasin (5), Dzhikiya (6), Kudryasov (5), Smolnikov (6), Glushakov (6), Kuzyayev (5), Dzagoev (6), Alesei Miranchuk (6), Smolov (8). Entrenador: Cherchésov (6).