LA POLÈMICA INDUMENTÀRIA

La samarreta 'republicana' tira endavant

La RFEF suspèn la presentació de la nova equipació però la selecció s'hi fotografiarà i s'hi entrenarà aquest dimecres

rpaniagua40853839 in this undated image  the spain jersey that will be used in171107211710

rpaniagua40853839 in this undated image the spain jersey that will be used in171107211710 / Jose F Vallejo

2
Es llegeix en minuts
Carlos F. Marcote

La samarreta republicana no té marxa enrere. La Federació Espanyola de Futbol (RFEF) no posarà en perill el contracte amb Adidas, que li reporta 25 milions d’euros a l’any, i la selecció espanyola jugarà amb aquesta equipació el Mundial de Rússia 2018. Això sí, la presentació amb tota la pompa de les noves equipacions, prevista per a aquest dimecres a Las Rozas, es quedarà en una cosa molt més senzilla.

Tots els jugadors posaran amb les noves peces abans de l’entrenament matinal i s’exercitaran amb la nova equipació a continuació en la que serà la segona sessió de preparació per als amistosos que jugarà la Roja contra Costa Rica, dissabte que ve a La Rosaleda, i davant de Rússia a Sant Petersburg dimarts que ve.

La polèmica a les xarxes socials sobre la nova samarreta amb aires republicans no es va traslladar a les grades de la ciutat esportiva, en què Piqué es va trobar amb la grata sorpresa que per fi podria portar a terme un entrenament normal amb la resta dels seus companys.

Per estrany que sembli, després del que va passar amb l’expresident Puigdemont i els seus exconsellers, el central va ser rebut pràcticament com un més pels centenars d’aficionats que es van congregar a les instal·lacions federatives.

Sense xiulets per a Piqué

Els escassíssims xiulets quan va sortir al camp entre De Gea i Kepa van ser immediatament sepultats per aplaudiments majoritaris. Res a veure amb el suplici que va haver de viure fa 35 dies en el primer entrenament de la concentració per preparar els dos últims partits de la fase de classificació per al Mundial contra Albània i Israel.

Mentrestant, les televisions no deixaven de preguntar als aficionats què els semblava la nova samarreta. La majoria la va qualificar de «bonica» i va passar àmpliament de la polèmica al voltant del morat, violeta o blau petroli, que és el que és, segons el president de la RFEF.

Blau petroli

Notícies relacionades

«El color que alguns veuen polèmic és un blau, un blau petroli... Adidas fa la samarreta d’Espanya des de fa 30 anys i no són dubtosos de res. Ells fan el disseny, es canvia cada dos anys, coincidint amb Eurocopes o Mundials. Diuen que per televisió es veu diferent. No ho sabem encara. Ens expliquen a més que al mullar-la, amb la suor o bé amb la pluja, el color es torna molt més fosc», va declarar Juan Luis Larrea.

Poc després, mentre la selecció espanyola s’entrenava, Adidas va fer públic un comunicat en què assegurava que el llançament de la nova samarreta «està fora de qualsevol connotació política». És clar que el mateix Larrea havia dit al matí al diari As que havien rebut queixes «des de dalt de tot. Al Govern no li fa gràcia ni l’embolic ni la samarreta».