LA NOVA SAMARRETA DE 'LA ROJA'

Inda: "La nova samarreta de la selecció és repugnant"

L'uniforme que Espanya lluirà al Mundial de Rússia desferma la polèmica per portar els colors de la bandera republicana

2
Es llegeix en minuts

La samarreta que la selecció espanyola lluirà al Mundial de Rússia l'estiu que ve ha generat una espectacular polèmica ja que la franja acolorida que du a la part davantera s'assembla a la bandera republicana. Eduardo Inda, director d'OKDiario, va ser un dels més furibunds a l'hora d'expressar la seva contrarietat en el programa 'El Chiringuito de jugones'. "La nova samarreta de la selecció és repugnant", va sentenciar Inda.

El periodista va justificar la seva contrarietat posant un exemple. "¿S'imagina que la samarreta de la selecció dels Estats Units tingués la bandera confederada?", es va preguntar, recordant que els confederats eren partidaris de l'esclavitud.

Inda va exigir a Adidas i la federació que "solucionin aquest error" i va instar a fer el boicot a la nova samarreta. "Animo tots els aficionats que si aquesta és la nova samarreta oficial, no en comprin ni una", va demanar Inda.

Rincón: "És un atemptat"

Poli Rincón, exjugador del Betis, del Madrid i de la selecció, també ha expressat la seva indignació per la nova samarreta. "És infumable. Amb el que està passant, posem una bandera republicana. Jo no vull aquesta samarreta. És un atemptat contra nosaltres", va criticar l'exdavanter a la COPE.

El president de la Federació Espanyola de Futbol, Juan Luis Larrea, va defensar el nou model de samarreta i va assegurar que els colors que llueixen en l'uniforme no tenen res a veure amb la bandera republicana. "No és morada, és blava. Hem arribat a testar-la fins i tot mullada i es manté aquest color blau", va explicar Larrea, que va afegir que la federació no incideix gens en Adidas a l'hora de dissenyar les samarretes.

Pablo Iglesias, content

"Feia temps que la selecció espanyola no duia una samarreta tan bonica", va sentenciar feliç Pablo Inglesias, líder de Podem, a Twitter, content per la referència republicana, buscada o no, del nou uniforme.

Notícies relacionades

En la mateixa sintonia es va expressar Alberto Garzón, líder d'Izquierda Unida: "La nova samarreta té el seu encant. Incorpora un blau gairebé morat, i recorda aquell intent republicà d'ampliar els colors de la Corona d'Aragó (que són base de la bandera catalana i també de l'espanyola) per incloure el morat de Castella”, va escriure a Instagram. 

A les xarxes socials també s'han generat crítiques ja que les franges vermelles verticals del nou model, al creuar-se amb els rombes grocs, deixen al descobert una suposada senyera.