ANÀLISI

Confirmat: ens hem tornat bojos

Veure la bandera republicana en el nou disseny de la selecció és d'autèntics malalts

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

No fa gaire vaig perdre (bé, es van distanciar, suposo que els recuperaré, ves a saber) un munt d’amics i algun familiar molest per dir que el procés estava destruint un munt d’agradables grups de WhatsApp familiars, d’amics i, fins i tot, de feina.

No he tornat a parlar del tema amb ningú i, per descomptat, no he tornat a escriure de l’assumpte, malgrat que la cosa ha anat a pitjor i multitud d’articulistes, tertulians, opinòlegs i gent moltíssim més capacitada que jo per opinar dels efectes secundaris d’aquesta gran bogeria han acabat donant-me la raó: torpede a la convivència, a la tolerància, un autèntic «dispara i oblida» del dia a dia. Aquí no tenim armes, però podem fer-nos molt de mal només amb el Twitter, amb les maleïdes xarxes socials.

   

Només els tertulians que emboliquen la troca són capaços de veure la bandera republicana en la nova samarreta d'Espanya

 De veritat, ens hem tornat tan bojos, que hem decidit pledejar, protestar i insultar-nos sobre autèntiques tonteries que, a més a més, no són certes, ens les acabem d’inventar perquè la nostra única intenció ha passat a ser fer-nos mal els uns als altres. Tot això, sense ser conscients (o potser sí i llavors ja és qüestió d’estar malalts de veritat)  que no fa falta imaginar problemes, quan ens sobren els que ja tenim.

Som tan absurds, tan cecs, tan tontos, que fins i tot vivint en la situació tan delicada que vivim (o potser per això) veiem perill, ofensa, temor, ferida on només hi ha disseny, grafisme, color, idees per cridar l’atenció, per ser diferent.

Notícies relacionades

Aquesta bandera republicana que s’han inventat els insultadors professionals de les xarxes socials i no tan xarxes ni tan socials, és un pur engany, un pur pretext per ampliar la foguera, ganes de fer-se notar i només s’ha de veure qui ha posat el crit al cel per adonar-se, en efecte, que no se’ls ha de fer ni cas.

El problema, em temo, és que els que manen són tan covards, tan poca cosa, tan febles, que canviaran la samarreta. I, novament, hauran guanyat els intolerants, fins i tot aquest Govern de Madrid que treu foc pels queixals només de sentir Pablo Iglesias dir que sí, que és la bandera republicana. Insisteixo, el pitjor de cada casa. Ells. Perquè si la idea hagués sigut aquesta, lluir la bandera republicana, encara, però és que se li va acudir a un dibuixant, ves a saber d’on.