DUELO CLAU A VALÈNCIA

El Girona torna a la seva guerra quotidiana contra el Llevant

"Està bé disfrutar del que hem aconseguit, però després del bany de glòria hem de tocar de peus a terra", diu Machín

rozas37353750 girona  18 febrero 2017 pablo mach n  entrenador del girona 170219082739

rozas37353750 girona 18 febrero 2017 pablo mach n entrenador del girona 170219082739

2
Es llegeix en minuts
Jordi Danés / Girona

Arribar al tercer parèntesi de seleccions en una zona molt confortable està a l’abast del Girona i serà un fet si els de Pablo Machín encadenen avui al camp del Llevant (12.00 hores) el tercer triomf després de conquistar Riazor (1-2) i fer saltar la banca en l’històric partit contra el Reial Madrid (2-1).

Els de Montilivi han sigut l’equip de moda aquesta setmana després de derrotar els de Zidane, però Pablo Machín va subratllar ahir que aquest partit ja és un punt i a part. «Està bé disfrutar del que s’ha aconseguit, però després del bany d’elogis toca tornar a la realitat i tocar de peus a terra. Si pequem d’excés de confiança, qualsevol rival ens posarà al nostre lloc real. No oblidem que som l’equip més humil de Primera».

"El nostre destí és estar més a prop de la línia vermella que de la zona tranquil·la", adverteix Machín després de l'eufòria del triomf contra el Madrid

Lluny del perill, per ara

Machín, això sí, va reconèixer ahir que els sis punts els han donat tranquil·litat i els han allunyat del perill, almenys unes setmanes: «Però el nostre destí és estar més a prop de la línia vermella que de la zona tranquil·la. Això sí, si estem dos triomfs per sobre del descens és que ens ho hem guanyat a pols partit a partit», va insistir. «No fa ni dues setmanes, el Llevant ens va donar una lliçó a la Copa i ens va superar bé a Montilivi».

Avui diumenge, els onzes s’assemblaran poc als del dia de la Copa. «Però el Llevant i el Girona tenen els ADN molt marcats. Canviaran els noms, però no l’essència ni la filosofia dels equips», va afegir.

Per al tècnic del Girona, el Llevant és un equip tremendament complicat: «Si sempre es diu que nosaltres sabem a què juguem perquè fa molt temps que estem junts, ells també. Morales pot ser una mica la nostra bèstia negra, però el Llevant és, per sobre de tot, un bloc».

Un Llevant que no guanya

Els valencians, que van començar la Lliga amb molt bon peu, fa cinc partits seguits que no guanyen (3 punts de 15) i el Girona els ha atrapat a la classificació. El curs passat, aquest enfrontament va ser en posicions privilegiades, ja que van ser els dos equips que van pujar directament a Primera.

Amb l'única baixa d'Alcalá, ja en la recta final de la recuperació, Machín no ha fet cap canvi a la llista de convocats. Han viatjat a València els mateixos 18 homes que el tècnic va escollir per enfrontar-se al Madrid. «L’onze no el tinc decidit», va afegir. És probable que el tècnic no toqui ni una coma després del partidàs o que doni minuts a Timor per reforçar la zona ampla. 

Alineacions probables

Llevant: Raúl; Pedro López, Chema, Postigo, Luna; Lerma, Campaña; Morales, Bardhi, Ivi; i Enes Ünal. Suplents: Oier (p.),Toño, Rober Pier, Shak, Samu García, Boateng i Doukoure.

Girona: Bounou; Juanpe, Bernardo, Muniesa; Maffeo, Pere Pons, Granell, Aday; Borja García, Portu; i Stuani. Suplents: Iraizoz (p.), Mojica, Ramalho, Timor, Aleix Garcia, Douglas Luiz i Kayode.

Notícies relacionades

Àrbitre: Munuera Montero, col·legi andalús.

Camp: Ciutat de València, 12.00 hores (beIN la Liga).